Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Egy királylány

2012.06.25. 08:35 felhasznalo

Akit történetesen II. Erzsébet királynő néven ismert meg a világ, amikor 60 évvel ezelőtt trónra került. És bár nemrégiben ünnepelhette uralkodásának gyémánt jubileumát, népszerűsége alattvalói körében töretlen. De egyszer Ő is volt gyerek, egész pontosan királylány, akinek ráadásul csodaszép játszóháza volt Windsorban. Ezt a játszóházat újíttatta és rendeztette be újra a királynő unokája, Beatrice hercegnő nagymamája tiszteletére.

De azért eredeti állapotában sem lehetett mindennapi az 1932-ben épült, hagyományos wales-i házikóra hajazó játszóház a maga romantikus nádfedelével és fehérre meszelt falaival, hiszen működő elektromos hálózata és világítása is volt. Az Edmund Willmott építész által megtervezett házikó nemcsak külsejében emlékeztet a wales-i házakra, de belsejében, beosztásában is, mindamellett, hogy semmi sem hiányozhatott hozzá, hogy az akkor 6 éves kis Erzsébet igazán beleélhesse magát a szerepjátékba. Volt tűzhely, mosógép és mángorló, kínai porcelán teás szett, Beatrix Potter mesekönyveivel teli polcok, a család tagjainak képei a falon, sőt, még egy működő, kicsinyített telefonkészülék is.

windsor1.jpg

windsor2.jpg

windsor3.jpg

windsor4.jpg

Az biztos, hogy a házikó minden egyes szegletén látszik: itt bizony csakis egy kékvérű gyermek lehetett a ház úrnője! És erről bárki meggyőződhet, ha végignézi a BBC videóját.

Forrás: Daily Mail és BBC

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek luxus kert játszóház egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr654608813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása