Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Etsy.com - Barbie helyett

2012.08.23. 17:27 szuperapu

Ha valaki modell-alkatú divatbolond babát vizionál maga elé, akkor az esetek nagy hányadában a műanyagfröccsöntést világméretekben űző játékgyár Barbie elnevezésű kultikus figurája jelenik meg lelki szemei előtt. Pedig vannak még jól öltözött hosszú lábú játékszerek a placcon. Példának okáért a brit Kooky Handmade egyedi kis teremtményei. Nekem legalábbis bejönnek, annak ellenére, hogy a női divat nem az erősségem. Persze, ha van, aki jártasabb a témában, az kifejtheti az alant látható outfittek kritikáját. Egy biztos: játszani mindezektől függetlenül jól lehet velük...

doll1.jpg

doll2.jpg

doll3.jpg

doll4.jpg

doll5.jpg

Forrás: Etsy.com - Kooky

4 komment

Címkék: játék gyerek baba textil etsy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr254727855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momina 2012.08.23. 19:43:37

Az outfitek teljesen megfelelnek a mai trendnek (mellesleg a babák formája is), hogy a nők dereka valami szégyellnivaló, takarandó dolog vagy mittudomén, merthogy ezek a mell alatt megkötött ruhák, a hónaljig felvontatott bugyogónadrágok és a befelé rakott derekú szoknyák mind ezt sugallják, ezt eredményezik. Borzalmas! Az nem volna baj (sőt dicsérendő) hogy a műanyag szilikoncsoda nők másolatait megjelenítő Barbie helyett legyen egy alternatíva, pláne több, de ne egy arctalan rongybaba angolkóros lábakkal és felpuffadt hassal...

2012.08.23. 20:52:16

Szerintem az arcátalan, nem-túl-emberszerű babában az a jó, hogy nem is akar kifejezetten emberre hasonlítani, mint Barbie, tehát nem egy ideál a kislánynak, aki játszik vele, hanem egy játékszer. A gyerek pedig nem hülye, pontosan tudja, hogy egy ember nem így néz ki. (Barbie ebből a szempontból már meg tudja téveszteni.) Nem beszélve arról, hogy az "arctalan" arcot több reformpedagógiai irányzatban is támogatják, mivel a gyerek akármilyen érzelmet, mimikát elképzelhet rá, nem köti meg a fantáziáját a rávarrt bájmosoly.
A ruhák egyébként szerintem igényesek, szépek.

Beau D.N. · http://beau.hu 2012.08.23. 21:16:17

A fejük ezzel a varrással olyan mint egy pénisz.

Prokrusztész 2012.08.31. 10:42:37

Ugyan, miért nem lehet öltözetet írni outfit helyett?
Az arctalan babákat valóban preferálja néhány reformpedagógiai irányzat, amelyek nem mellesleg pontosan az arctalan, gondolkodni képtelen egyen-tömegembert igyekeznek kinevelni.
A valóban fejlesztő pedagógia igenis megkívánja a sematikusan jelzett, azaz háromszög alakban elhelyezett kontrasztelemeket alkalmazó arcot. Ez az ami valóban beindítja a képzeletet.
A babák persze nem alternatívái Barbienak: ugyanazt a hosszúvékony képet sugallják, igaz, hogy a női nemiség túlhangsúlyozása nélkül. Ezek a babák inkább amolyan fejlődésben lévő bakfisok, akik Tilda (http://www.etsy.com/search?includes[]=tags&q=tilda+doll) gyermekei lehetnének.
süti beállítások módosítása