Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Társas magány a családban?

2012.08.27. 13:07 zaphodbb

A frissen elkészült fotósorozat - melynek közlési jogát elsőként kapta meg a Gyerekszoba - érdekes kérdést feszeget, amivel mindannyian szembesültünk már, akiknek gyereke van. Elég ha csak ott vagyunk mi is egy térben a gyerekkel? Milyen társas magányban él az a gyermek, akivel az alapszükségleteinek kielégítésén túl nem igazán foglalkoznak aktívan a szülei? Úgy tűnik, mintha velük lennének a szülők, ám vagy a tévébe vagy a számítógépükbe temetkezve ülnek sokszor inkább ahelyett, hogy a gyerekkel játszanának. Sarkított kérdések persze, ahogy a képsorozat is sarkítva mutatja be az elmagányosodott gyermeket. 

Másrészről: rá kell-e erőltetnünk a gyerekekre a társaságunkat? Mikor kezdeményezzük mi azt, hogy játsszunk együtt és meddig várjunk, hogy ők hívjanak minket be a játékukba? Hol van az arany középút, amikor még nem magányosodik el a családban a gyerek de nem is telepszünk rá? A sorozat nem ítél, csak kérdéseket vet fel, amiken érdemes elgondolkodnunk. A többi képet itt nézhetitek meg.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Forrás: Roland Polczer Fotografie

4 komment

Címkék: fotó gyerek művészet üzenet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr554734779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thorwald 2012.08.28. 07:29:15

Jaja, szulonek meg hard mod ON:)
Szo se rola neha megfordul a fejemben, hogy milyen konnyu lenne egy gyerekkel, de valojaban semmiert nem adnam fel a ket gyereket...

Amugy meg a temahoz:
Nem tudom ki hogy van vele, de mi kb 2 percre nem vagyunk beken hagyva, folyamatos a csinaljuk ezt, csinaljuk azt. Nem kell ratelepedni a gyerekre, jon az magatol:)
Es igen, szuksegem van arra, hogy leuljek a gep ele zombulni... emberbol vagyok nah. Lehet nyugodtan kovezni erte...

DreamerX 2012.08.28. 08:17:52

Nem tudom, kinek jó, amikor azt sugalmazzák, hogy aki szülő, annak már nincs joga egy perc szabadidőre sem.
Amúgy jó lenne tartalmasan tölteni a közös időt a gyerekkel, de szeptembertől júniusig, tapasztalatból tudom, a legtöbb idő arra megy el, hogy megpróbáljuk összehajkurászni az anyagot, felszerelést az iskolai plusz feladatokhoz.
Volt pl. hogy képet kértek erről, meg arról, de nem volt jó a netről nyomtatott, mindenképpen újságból kivágott kellett volna. Hát és aki nem igazán fizet elő olyan újságra, amiben éppen X témájú képek hada sorakozik? Amúgy meg mi szelektíven elvisszük az újságpapírt ... Nem folytatom. Rengeteg időrablás van, ami helyett szívesebben társasjátékoznánk, vagy éppen túráznánk.
Amúgy meg a férjem és a fiam együtt szokott számítógépezni. Akkor azt most szabad, vagy elhanyagolásnak számít? :D

Együtt élés 2012.08.28. 09:07:04

Igazából nem kis korban van gond ezzel, akkor még a gyerek megy magától, úgysem hagyja békén a szüleit. Később kell eltalálni a foglakozás mértékét. Velem pl. soha nem beszéltek komoly témáról a szüleim, ezért felnőttként sem tudok megnyílni másoknak.
süti beállítások módosítása