Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

3D puzzle másképp

2012.12.13. 18:30 tibtün

A Nanoblock mikro méretű építőkockái szerintem kinézetre leginkább egy Lego építőelemre hasonlítanak, viszont lényeges különbség, hogy méretüket tekintve töredékét teszik ki annak: előfordulhat, hogy a legkisebb darab csak 4x4x5 mm. Funkcióját tekintve pedig 3D puzzle-ra emlékeztet, csodás, de parányi állatokat, épületeket, tárgyakat hozhatunk létre. Egy-egy darab megalkotása nagy türelmet igényel, modellezők előnyben!

A modellek bonyolultságuktól függően több száz mini alkatrészből is állhatnak, a végeredmény pedig olyan aprócska, hogy épp elfér a tenyerünkben. Számtalan különböző forma létezik érdeklődésnek és életkornak megfelelően: a mini szériában például kacsát, elefántot és zsiráfot is találhatunk. A nevezetességek közül próbálkozhatunk az Eiffel Torony, az Empire State Building vagy a Sagrada Familia megépítésével.

Ne ijedjünk meg, a gyártó nem hagy magunkra: a termékeket egy összeállítási útmutatóval is ellátták, sőt a honlapon még videókat is megtekinthetünk. A Nanoblock nehézségi szint szerint is osztályozta az egyes modelleket, és mivel igen apró elemekből épülnek fel, ezért 8 éven felüli gyerekeknek ajánlja.

Természetesen Karácsony közeledtével nem hiányozhat a kínálatból a télapó, a karácsonyfa és a rénszarvas sem.

elefant.JPG

nanoblock-santa_1.jpg

Forrás: Nanoblock

9 komment

Címkék: játék puzzle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr134953616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xido 2012.12.13. 23:46:49

Nem igazán tartom biztonságosnak az igazán apró,véletlenül lenyelhető mérete miatt

bioLarzen 2012.12.14. 01:38:05

Jó ötlet - de ez biza lego-utángondolás.

Ettől, persze, még lehet jó móka. Bár, ahogy a fölöttem szóló megjegyezte, nem veszélytelen... illetve, ekkora darabok nagyon könnyen elveszhetnek. Beesik a heverő résébe, a szőnyegrojtba, a szekrény és a fal közé - az életben elő nem kerül újra...

bio

spinat 2012.12.14. 08:03:43

és vajon mi rossz történhet, ha egy gyerek ilyet lenyel? Gondolom 3 évesnél kisebbeknek nem dja a a drága szüle, a nagyobbaknak meg semmi baja nem lesz töle.

Amúgy túl kicsi, ahhoz hogy kisgyerekek élvezni tudják. 5-6 éves kor alatt még a nromál legó is túl kicsi.

Tapmancs 2012.12.14. 08:41:24

"a legkisebb darab csak 4x4x5 mm"

Nem értem: a legkisebb LEGO (1x1x1) is kb ekkora, de annak a lapos verziója (1/3 magasságú) még ennél is kisebb.

Erre ezt írod: "hogy méretüket tekintve töredékét teszik ki"

Vagy a 4x4x5mm már a komplett összeállításra vonatkozott? Mert akkor nem szóltam.

Tapmancs 2012.12.14. 08:45:46

Na néztem róla képeket, hát lényegében nem kisebb mint a LEGO. Most akkor mi is a töredéke minek?

freddyreal 2012.12.14. 09:26:35

bírom amikor egy terméket, ami már rég létezik, átneveznek, és eladnak újra. Ez lego, és kész. Ráadásul a sok szerencsétlen még tapsol is neki, és még valami díjat is kapott...marha nagy innováció ellopni egy ötletet, átnevezni, és jó drágán eladni. Vicc, hogy egy 3x5 centis állat kint 2600Ft, de ha itthon kapható lenne, tuti 6-8 ezer lenne az ára.
Persze mivel a lego jó, ez is lehet az, de vegyük észre, hogy ez egy 50 éve létező játék, semmi újdonság nincs benne.

tibtün 2012.12.14. 16:18:11

@xido: gyártó nem is kicsi gyerekeknek ajánlja, 8 éven felülieket célozza meg, de ez benne is van a szövegben.
@Tapmancs: örülök, hogy megvan a méret. :-)
süti beállítások módosítása