Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Könnyű, farsangi dekoráció geometria kedvelőknek

2013.01.24. 16:24 Bohusek

Ha simán vetted az általános iskolai matek órák anyagát, íme egy pofonegyszerű, de elég látványos dekorációs elem, amivel feldobhatod a lakást. Mivel kedveljük az újrahasznosítást, jó szívvel ajánljuk a karácsonyi csomagolópapírok és maradék újságok felhasználását. És ha van esetleg otthon leselejtezett iskolai térkép állományunk, abból is elkészíthetjük az alábbi szépségeket.

Amire szükségünk lesz:

  • 20 db kör alakú papír lapka (elég egy pohár a szerkesztésükhöz)
  • ragasztó
  • madzag

gömbjó2.jpg

Az ábrán látható módon egyenlő oldalú háromszögeket hajtogatunk. Ehhez nem kell mást tennünk, csak a kör közepéhez igazítva behajtogatni annak széleit. Az így kapott háromszögek kis, elálló "füleit" pedig ragasztóval egymáshoz illesztjük. Ha kész a gömb, egy tű, vagy lyukasztó segítségével füzért készíthetünk a színes elemekből.

gömbjó1.jpg

Merjünk kísérletezni a színekkel, mintákkal és az anyagokkal! És persze ne feledjük, mindig akad a háztartásban valami, amit újra tudunk hasznosítani!

gömbjó4.jpg

Forrás: Bloesem Kids

Szólj hozzá!

Címkék: farsang ünnep kreativ idea sk dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr475025290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása