Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Soccket, a focierőmű

2013.06.17. 12:57 szuperapu

A focirajongókat jelenleg a Konföderációs Kupa tartja lázban, én pedig ezt meglovagolva bemutatnék az aktív társadalmi szerepvállalásra nyitott kedves internetező gyerekeknek, és szüleiknek egy különleges futball-labdát. Egy labdát ami a kifogyhatatlan gyermeki energiát próbálja igába hajtani és villamos energia formájában hasznosítani.

Az ötlet Jessica O. Matthews és Julia Silverman fejéből pattant ki, még Harvardi tanulóéveik során, amit a UnchartedPlay keretein belül rövid időn belül formába is öntöttek. Nem is annyira a műszaki megoldás lebegett a szemük előtt, hanem a világ olyan részei, mint például Afrika szub-szaharai régiói, ahol az áramellátottság mindössze 25%-os. Mert ezzel a játékszerrel tiszta és hatékony alternatívát állíthatnak a petróleumlámpával szemben.

Egy egyszerű ingaszerű mechanizmus segítségével 30 percnyi játékkal 3 órányi energiát termelhetnek a kis felhasználók a csatlakoztatható LED lámpa üzemeltetéséhez. De teljes töltöttség mellett 72 órán át képes 6 watt teljesítményre. A 48 dekagrammos súlya pedig mindössze 28 grammal haladja meg a szabványos FIFA labdáét.

Szóval Brazíliában még nem ezzel játsszák a meccseket...

soccket1.jpg

soccket2.jpg

soccket3.jpg

soccket4.jpg

Forrás: UnchartedPlay

Szólj hozzá!

Címkék: játék sport öko

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr545365398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása