Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Bo és Yana

2013.11.15. 17:44 Amaranta Ursula

Engem elég könnyen zavarba tud hozni a gyerek olyan egyszerű kérdésekkel, hogy mi a villám, vagy hogy mitől világít a zseblámpa. Szerencsére van két világinformációs rendszer, a gugli meg apa, mindig az segít ki, amelyik éppen kéznél van. De még mindig kérdés, hogyan magyarázzam el úgy, hogy azt egy hétéves is be tudja fogadni.

És ha azt kérdezi, hogyan működik a számítógép? Hát, izé, programok futnak rajta. Szóval, parancsokat adunk neki. Hmmm. A legjobb ezeket a dolgokat valahogyan modellezni, hogy kézzelfoghatóbb legyen a válasz. Na, erre tervezték a play-i-t, ami nem más, mint egy gyerekeknek szánt, általuk programozható robot.

A play-i valójában két robot, Bo és Yana. Bo rendkívül mozgékony, igazi felfedező, Yana pedig nem tud ugyan mozogni, cserébe viszont csomó érzékelője van. Interakcióba tudnak lépni egymással, és elég sok mindenre képesek, ha beprogramozzák őket.

A robotok az írni-olvasni még nem tudó korosztály számára szimbólumok segítségével programozhatók, de aki komolyabban veszi a dolgot, számítógépes programnyelveket is alkalmazhat a programok megírására. Ezek aztán megoszthatók a többi robotgazdival.

A tervezők célja a számítógép-kezelés, a programozás mielőbbi megismertetése a gyerekekkel, de valójában a play-i nem más, mint egy nagyon vagány játék, amit bárcsak valaki berakna nekem a karácsonyfa alá.

bo-yana-play-i_1.jpg

nexusae0_LookAccessories-263db2e2d2378a5df525bcf3b09411c9_thumb.jpg

play-i-bots.jpg

nexusae0_program_1.jpg

3020857-inline-yana-interface-2.jpg

Forrás: play-i

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek gép

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr435633507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása