Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

LEGO, ami tanít és ami egyenlővé tesz

2016.06.14. 09:53 Bohusek

Jó, mondjuk ugyanúgy fáj, ha az alábbi, zseniális LEGO elemekbe mezítláb belelépünk, mintha mezei társain át gyalogolnánk az éjszaka közepén. De ez nem a termék hibája.

Jöjjön egy építő játék, ami egyben abc is. Nem is akármilyen! Braille-írás játszva, mindenkinek!

braille.jpg

Az ujjolvasás nem egyszerű dolog. A vakok és látássérültek között sem megy mindenkinek egyformán. A finom tapintás készségét, mint bármi mást, fejleszteni kell. A Braille Bricks egy olyan, zseniális játékszer, amellyel akár a látók is kedvet kaphatnak a különleges írásmód elsajátításához. 

A hagyományos LEGO építőelemek között bizonyára ismerős a 2x3-as, kis méretű téglatest, melyen hat petty, avagy pöcök helyezkedik el. A Braille-abc sajátossága, hogy a betűket a LEGO elemhez kísértetiesen hasonló módon, a 6 petty eltérő variációival jeleníti meg. Az abc egyébként egy délután, akár az internet segítségével is megtanulható. Azonban a betűket jelző kombinációk ismerete még nem jelenti azt, hogy ujjunkkal is lépesek leszünk kitapintani egy-egy Braille-írással készült feliratot. 

A menő LEGO segédeszköz a tapintás finomítása és a betűk elsajátítása során nagyon komoly segítség lehet mind a nem látó, mind a látó gyerekek és felnőttek számára. Bízunk benne, egyszer szembejön a gyerek ovijában, sulijában is egy ilyen készlet...

braille1.jpg

braille2.jpg

braille3.jpg

Forrás: Braille Bricks

Szólj hozzá!

Címkék: lego iskola akadálymentesítés óvoda építő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr118798004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása