Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Iskola? Gyerekjáték!

2016.09.01. 10:04 tibtün

Az iskolakezdés nagy változás a gyerek és a család életében. A szülők általában jobban félnek tőle, aggódnak, vajon, hogyan fogja megállni a helyét a csemetéjük, aki eddig bogarak megfigyelésével és homokvár építésével foglalatoskodott az óvoda udvarán. A Kuvikkal az iskolai tanulást kiegészítve gondoskodhatunk róla, hogy az iskolakezdés egy hurráélmény legyen gyermekünknek. A Kuvik anyukája Török Judit, tervező, aki olyan segítő játékokat talált ki, amelyekkel gyerekjáték lesz a matematika vagy az olvasás alapjainak elsajátítása. Eddig két alaptantárgyhoz tervezett segítő varázsdobozt.

A matekdoboz használatával a megelevenednek a számok, a számolás és geometriai formák. A játék során a gyerkőc szórakoztató formában ismerkedik meg a matematika alapfogalmaival. 

A betűkártyákkal a betűk és az olvasás érdekes világába kísérhetjük el gyermekünket. A lapok felső sarkán található hívóképek segítenek a betűk felidézésében, a kártya egyik oldalán nagy, másik oldalán kis betű található. Szavakat, később mondatokat is lehet alkotni.

Kreatív tanulásra fel!

betu_4.jpg

eszkozok-normal_betuk.jpg

eszkozok-normal_betu_kicsi.jpg

keszlet_15b.jpg

eszkozok-szamkartyak_szam.jpg

ora_1.jpg

korong_1.jpg

 

Forrás: Kuvik

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív design játék gyerek tanulás iskola csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr4911662248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása