Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Buborék-óvoda

2009.01.21. 12:50 felhasznalo

Nálatok milyen a kölök óvodájának épülete? A miénk egy régebbi szocreál épület, melyre pár évvel ezelőtt egy újabb szintet húztak. Nem néz ki rosszul, sőt, mondhatom, hogy itthoni viszonyok között igazán szép, nagy a kertje, egész tágasak a csoportszobák, meg minden.

Ugyanakkor ott vannak azok a kevésbé lelkesítő dolgok, miszerint a szobák lineáris elhelyezkedésűek, az ablakok mérete arányaiban nem túl nagy, elég zárt érzetű a tér. A pedagógia intézmények nagy részéhez hasonlóan itt is jellemző a lambéria és a már-már természetesnek mondható linóleum.

Az épület gondolom adott volt, az intézmény beköltözése után pedig inkább a hozott anyagból dolgoztak, hiszen anyagilag akkor és azóta sem engedhette volna meg magának egy önkormányzati óvoda a teljes átalakítást. Neadjisten, földig rombolást és új épület emelését.

Pedig micsoda csodát lehet úgy építeni, ha már a tervezés során az óvoda funkciója és lakói élveznek elsőbbséget! Meggyőző példa erre a japán Maihara új óvodája, amely Endo Shuhei tervei alapján készült. Az építész pedig bravúros munkát végzett: az egész épület formájának játékossága utal már annak funkciójára is, és szinte biztos az is, hogy a gyerekek reggelenként könnyedén válnak el a kapuban szüleiktől.

Az egyes buborékok alatt egy-egy csoportszoba helyezkedik el, hatalmas belső térrel. Az épület belsejére is jellemző a játékosság, csak nézzétek meg, milyen faszerkezetek veszik körül a csemetéket. A padló sem linó, hanem természetes, meleg fa. És mindenütt hatalmas üvegfelületeket látni, így a szobák szinte egybefolynak az udvarral. Mázlisták!

 
 
Forrás: Paramodern

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek óvoda épület

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr5892313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása