Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Matrjoska baba őrület

2009.03.19. 18:13 zaphodbb

Mindenki - legalábbis a húszon túliak biztos - emlékszik a matrjoska babákra. Nekem a nagypapám hozta a Szovjetúnióból, izgalmas volt, szerettük is. Meg is maradt, mint annak a korszaknak az egyik jelképe, de eszembe nem jutna visszatenni a polcra.

Nos, ezzel úgy tűnik egyedül vagyok, mert valamiért a világ különböző tájain gyűrűzik a matrjoska baba őrület. Honnan és miért, ki tudja, nem is akarom én megfejteni a jelenséget, csak bemutatok pár, nem épp hagyományos matrjoska baba designt, amikre a neten bukkantam.

Először is, az amerikai IKEA-ban juthatnak hozzá a szerencsések, ehhez a politikailag korrekt matrjoska baba kollekcióhoz, amiben mindenféle bőrszín és nemzetiség képviselteti magát:

Forrás: IKEA USA

Hajtogathatunk is akár, ha szeretjük a papírral való pepecselést:

Forrás: Etsy.com - Fantastic Toys

Vehetünk falra ragasztható formában is, ha esetleg bordűrként használnánk őket szívesen:

Forrás: design3000

Vagy vehetünk matrjoska baba formába töltött, rendkívül csicsás, 350 dolláros Estée Lauder krémparfümöt

Forrás: OurFashion

A művészetbe is begyűrűzött a matrjoska jelenség, bár Jaime Pitarch "Chernobyl" című alkotása a helyén kezeli ezeket a babákat. Persze ez utóbbi kettőnek vajmi kevés dolga van a gyerekszobával, ez már nekünk, felnőtteknek szól.

Forrás: Hemfeber

5 komment

Címkék: játék abszurdisztán gyerekszoba dekor csecsebecse falmatrica etsy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr971007753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krisztallit73 2009.03.20. 15:00:16

Már nekem is feltűnt ez a tendencia , mondtam is a férjemnek valamelyik nap, aki szintén nem érti ezt a fajta nosztalgiázást. Én is jókat játszottam az egymásba rakható fa matrjoskákkal, amit apu hozott haza egy szamovár , majd egy másik alkalommal egy CSAJKA varrógép társaságában. Hiába no! Kurrens cikkek voltak.:-))) De miért pont most jött vissza, Ki ért ezt?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.20. 16:09:36

@krisztallit73: pont azért, amiért a Tisza cipő is visszajött, legalábbis az a design a divatba. A legjobbat mégis az amerikai babákon röhögtem, meg hogy mindenféle nemzetiségűt lehet már kapni:)) ez ám a tudathasadás:)

AnnaPanni 2011.07.11. 20:33:41

Ez a töppedtikerszarkómás baba vicces :)

Ilkamilka 2011.07.12. 14:01:08

@AnnaPanni: Hát ledöbbentő,hirtelen nem is tudtam mit látok a képnen.Nekem a kedvemcem az a piros "fejdíszes".
süti beállítások módosítása