Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Zsebibabák

2009.03.28. 14:30 felhasznalo

Pont most olvassuk újra a gyerekkel a Micimackót, épp annál a fejezetnél tartunk, mikor Kanga és Zsebibaba felbukkan az erdőben, a többi lakó meg nem kevés féltékenység hatására úgy dönt, hogy Malacka parasztáldozatával ellopják Zsebibabát Kanga vigyázó tekintete és gombbal záródó zsebe elől. A terv sikerül is, Kanga ugyan nem teljesen agyhalott, így már hazaéréskor észreveszi, hogy a bolondját járatják vele itten, de azért belemegy a játékba, így a végén már tulajdonképpen a csalinak odavetett Malacka könyörög visítva az életéért. Pedig csak megfürdetik…

Kissé elkalandoztam, de ahogy megláttam a Peekaru hordozós szerkóit, rögtön Kanga és Zsebibaba ötlöttek az eszembe. Az biztos, hogy hasonló fíling lehet egy kenguru erszényében kucorogni, mint ezekben a polárból készült, szóval jó meleg, mellényes hordozókban. Egy biztos, ezekkel aztán tényleg szabad marad a kezed, nem úgy, mint esetleg a kezdő kendőkalandoknál.

Bár – megmondom őszintén – arra még nem sikerült rájönnöm, hogy a kölköt melyik részen kell beleszuszakolni. Valaki segítene?

Update: Sikerült annyira hülyének lennem - és ezért ezer bocs a kedves Olvasóktól -, hogy nem mélyedtem el teljesen a honlapban, így aprócska agyacskámig nem hatolt el az a kiegészítő infó, miszerint ez a RUHADARAB (mely egyébként eszerint inkább a Gyerektrend profiljába vágna) kompatibilis bizonyos hordozókkal. Magyarán hordozóba a gyerek, azt az egészre rá a két likas mellény. Savitri, köszi! Olvasók, még egyszer bocs!

 
 
 
Forrás: TogetherBe

6 komment

Címkék: kiegészítő szülő anya apa baba úton idea hordozó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr781030208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savitri 2009.03.28. 14:53:10

ez egy hordozós mellény. tudtommal kell hozzá egy másik hordozó is, azaz nem a mellény maga tartja a gyereket. szóval alapesetben kendővel ügyesen magadra kötöd a dedet, aztán az így egybeolvadt testetekre felveszed a mellényt. mindenki a maga fejnyílásán dugja ki a fejét. ha jól látom a képen látható mellény az egyik oldalt a kar alatt cipzáros, ez is könnyíti a mutatványt. nagyon hasznos egy ilyen darab, főleg ha a ded még nem jár, igen sok öltöztetés megspórolható.

hordozós kabát: www.wickelkind.de/MaMtragejackedeluxe.htm
hordozós poncsó: www.wickelkind.de/poncho.htm

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.28. 20:53:36

@savitri: Upszi, és tényleg. Bocs, akkor update megy a posztra.

Livus 2009.03.29. 21:31:24

És ha már hordozás, és itt ez a fotó, hadd említtessék meg az is, hogy a második képen látható hordozási mód (gyerek arccal kifelé) sem ortopédiai, sem lelki szempontból nem ajánlott! Bővebben minderről itt lehet olvasni:
hordozo.hu/hordozokendo/tudnivalok-babahordozasrol/miert-art-kifele-hordozas

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.29. 22:43:04

@Livus: Igen, erről már hallottam én is, gondolkoztam is, hogy beleírjam-e. De aztán úgy döntöttem, a poszt szempontjából ez perpill irreleváns, aki hordozni fogja vagy már hordozza a babáját, az meg nyilván utánaolvas más, a hordozással kapcsolatos oldalokon.

Livus 2009.03.31. 21:43:43

Irreleváns igen, bocsánat.
CSak sajnos annyi a tévhit ezzel kapcsolatban, és sajnos a többség nem olvas utána :-( Hiszen a kenguru leírásában benne van, hogy kifele is lehet... :-(((( Sok hordozó anya próbál tenni annak érdekében, hogy terjedjen az infó a HELYES hordozásról. Én is egy ilyen megszállott vagyok, ezért nem bírtam kihagyni, hogy ne írjam ide :-)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.31. 22:37:55

@Livus: És írd is ide.:) Mert bár a poszthoz nem tudtam volna úgy odakapcsolni, a kommentek szerintem legalább olyan súllyal nyomnak a latba, mint az én kis szösszenetem.
süti beállítások módosítása