Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Alkot az olvasó 12.

2009.06.16. 14:13 felhasznalo

Szerencsére szinte 2-3 naponta kapunk egy-egy olyan jellegű levelet, amit eddigi alkotó kedvű Olvasóink írtak, mint például mostani posztunk főszereplője, Muzsika. Merthogy ő sem volt rest, és alkotott, méghozzá egy mágneses falat. Amire akár azt a mágneses öltöztető babát is fel lehetne tenni, amit jolikaM készített. De most jöjjön Muzsika blogos kommentárja, kicsit szerkesztve, mert különben nagyon hosszú lett volna:

„Sziasztok!

Régi álmom az előszobafal lefestése mágneses festékkel. Imádják a hűtőmágneseket, szeretik a képeiket kirakni valahova, remek lehetőség a hosszú unalmas fal. A festék szürkés színű, úgyhogy gondolkodom, hogy a bemágnesezett felület kapjon-e egy extra színt? Meglátjuk.

… ma belevágtunk a nyári naptár programba, ha már itthon van Laura, elkészítettük nagyjából a terveket. Minden hétre lesz egy darab cetli a dátummal, alá pedig kis képek kerülnek, hogy mi fog történni azon a héten. Amikor itthon leszünk, azt egy kép a kertről jelöli. A Balatont hattyúk, akik a Balatonban úszkálnak.

A hétvégén lefestésre került 3 réteg mágneses festék, vettem kék pasztát, hogy ne a ronda szürkét nézzük. Nekiláttam mágneses papírt keresni, találtam egy céget. Beszéltem egy pasassal, aki végül hozott nekem papírt! Ingyen és bérmentve. Ugyanis ők nem árulnak ilyet, hanem készítenek, nyomdában mindenfélét. Meg egyéb ajándékokat a gyerekeknek. A legtutibb az órarend. Mágeneses persze az is! Olyan jó, hogy vannak még ilyen jófej emberek! Hátra van még a színező festés, és a nyomtatás, kivágás.

Elkészült hát a nagy mű! Messziről ilyen: sok hely van még a szép rajzokat kiállítani. Maga a nyári menetrend: Orsitól loptam a kis arcocskás ötletet, ami jelöli, épp hol tartunk. Hosszú még a nyár, ez látszik.

Tapasztalat: a mágneses festék nem tapad úgy, mint a hűtő fala, csak erős mágnes jó hozzá. Pedig 3 rétegben kentem. Viszont ugye vasszemcsék vannak benne, így nem sima a felület, gondolom, ez lehet a különbség. A mágneses papír felragad rendesen.

Muzsika”

Muzsika, köszönjük!

7 komment

Címkék: szülő praktikus fal tárolás idea sk alkot az olvasó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr451179925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkorsi 2009.06.16. 14:24:42

Muzsi :D tök jó lett :D :D
jó ez a mágnesfesték ötlet.

a mi naptárunk ilyen:
nehaszoke.blogspot.com/2009/04/magnesnaptar.html

vkorsi 2009.06.16. 14:29:04

Muzsi :) milyen az a mágneses papír??
mint a mágneslap, csak sokkal vékonyabb?

muzsika 2009.06.16. 20:15:26

Orsi, dehát tőled jött az ötlet :) Csak kissé átszabtam.
Ilyen a papír pl: bolthely.hu/kurosawa/id/00423_Magneses_papir__A_4-es_meretu
Szóval ez egy sima fehér papír, hátoldalán vékony mágneslappal. A nyomtató simán elvitte. (Szóval még nem láttad, nem olvasod a blogom? :) ejnye :))

vkorsi 2009.06.16. 21:20:47

nem olvasom, azért, mert egyszer mutattad én meg nem mentettem el....
köszi a linket :)

2009.06.17. 16:21:23

@muzsika: Muzsika, nagyon ügyes vagy! Klassz lett :)
Ilyen mágneslap - aminek mágneses a hátulja, az eleje pedig normál papír: nyomtatható, festhető, ragasztható stb. -, kreatív hobbi boltban kapható! Emlékeim szerint az A4-es olyan 700,- Ft körüli összeg. Mi ajándékba, hűtőmágnest csináltunk régebben karácsonyra a gyerkőccel belőle.

tmeva 2009.06.18. 12:52:49

Szia Muzsika!
Gratulálok, ügyes vagy! Hol vetted a festéket? Tikkurila? És a kék pasztát bele kellett keverni vagy utána átfesteni?
Köszi!
süti beállítások módosítása