Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mobil gyerekeknek

2009.07.10. 10:20 felhasznalo

Nálunk mostanában többször felmerülő kérdés, hogy kell-e mobil a gyereknek vagy sem. Részemről azon a véleményen vagyok, hogy amíg hordjuk-visszük iskolába-iskolából, teljes mértékben felesleges, maximum arra jó csak, hogy vagánykodjon vele az osztálytársak előtt, illetve, hogy jól ellopják tőle. Ahogy arra van már példa az évfolyamán, az egyik kislánynak már a negyedik mobilt veszik a szülők – akik egyébként ugyanúgy hordják a gyereket, mint mi.

Ezért egyelőre nálunk a gyerek mobiltalan marad, mert hát minek is. Ha meg majd lesz, biztos valami egyszerű készüléket kap majd egy feltöltő kártyával, limitált összeggel, mert nem kéne, hogy a fél fizetésemet az ő számlájára költsem. Márpedig az én gyerekem szeret beszélni.

De azért a Firefly vadonatúj készüléke kicsit kiütötte nálam a biztosítékot. Az én gyerekem korosztályának külcsínyben már túl babás, ergó sokkal kisebb gyerekeknek szánták. Funkcióban csak annyit tud, hogy bele lehet tenni anya-apa telszámát, van rajta egy kimenő hívás és egy hívásmegszakító gomb, azt annyi.

Ez mondjuk, a legtöbb gyereknek, aki már kapott némi önállóságot, elég is lenne, de mi a francnak egy óvodásnak? És szegény kölkök mire használják? Felhívják anyát, ha rosszat álmodtak a csendes pihenő alatt? Mert persze anyának nyilván biztonságérzet, hogy bármikor felhívhatja a gyereket… Már ha a kölök fel is veszi és nem kinyomja a mutert. Igaz, akkor meg ott van a beépített GPS, hogy meglessük, a gyerek tényleg oviban van, és nem a sarki kocsmában csücsül véletlen. Részemről abszurdisztán.

3 komment

Címkék: gyerek szülő anya apa gép úton abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr941237892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbis 2009.07.11. 08:35:45

Hmm...
Érdekes megoldás, hogy a rózsaszín, lányos darabra tették a Superman mintát :)
A világoskékre kellene egy autókkal, esetleg kardokkal körülrakott My Little Pony...

Amúgy kisiskolásoknak táborozáshoz, vagy ilyesmi alkalmakra még célszerű is lehetne, csak ők meg már olyat szeretnének, ami legalább kinézetre igazi és nem a babaházból hozták el...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.14. 09:58:42

@Orbis: :))) Az ötleteid zseniálisak, én biztos vennék egyet a pasimnak a kardokkal körül ölelt pónisból.

Na, igen, pontosan ez az ellentmondás ragadott meg engem is benne: kinézetre-tudásra olyan cucc, ami a kicsiknek elég lenne, a nagyobbak igényeinek viszont már nem felel meg. Mondjuk, alapvetően, a mindennapi élethez, én továbbra is felesleges hülyeségnek tartom a gyereknek mobilt című dolgot...

szinesevilag 2010.07.01. 19:58:38

Mint anya, én is sokat gondolkozom, kell-e az 5 éves lányomnak mobil.Elsőre én is azt mondanám, hogy nem. De jobban belegondolva, ez egy átmeneti időszak. Nekünk nem volt, de ma már egyre fiatalabb korosztálynak van. Körbenézve a 8-10 éveseknek már van. Ez elképzelhető volt 5 évvel ezelőtt? Mert én 10 éve még azt sem hittem volna, hogy nekem lesz. Ma meg, élni nem leht nélküle. Ezért nem tartom most már furának, értelmetlennek, hogy már az ovisoknak is legyen mobilja. A kislányom laptopon játszik 3,5 éves kora óta. Én gimis koromban kezdtem számítástechnikát tanulni! Akkor mi is ezen a meglepő? Mamár többféle gyerek mobil van forgalomban, mindenki megtalálja a neki valót. Ezekben annyi a jó, hogy biztonságosak. Szerintem nem a fejlődést kell visszafognunk, hanem tudatosan kell nevelnünk, felügyelnünk, irányítanunk gyerekeinket, hogy mindez a felgyorsult világ ne fordítsa ki őket önmagukból. Én ezt vallom.
süti beállítások módosítása