Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Tintapaca helyett tintadekor

2009.09.18. 10:08 zaphodbb

Láttatok már mozgó naptárt? Olyat, ami lassan, napról-napra alakul ki? Ha nem, akkor most nézzetek: Oscar Diaz designer álmodta meg a falra ezt a fokozatosan kialakuló kalendárt, amelyen a tinta állandó mozgásban van. 

Dinamikus faldekor, ami ugye a kapillárisok és azokban a folyadék terjedése elv alapján működik, gondolom, erről mindenkinek dereng valami az iskolából. Egy kamasz szobájába izgalmas, változatos és hasznos dekoráció, amivel  minden hónapban más és más szín kerül a falra, merthogy minden hónaphoz más színű tinta dukál. De akár iskolai dekorként is el bírnám képzelni, szerintem bírnák a gyerekek az ilyen állandó változásban lévő naptárt a falon.

Forrás: Oscar Diaz

5 komment

Címkék: design kiegészítő iskola fal kamasz gyerekszoba dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr591385480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ojni · http://ojni.blogspot.com 2009.09.18. 13:39:01

Hogy mit ki nem találnak!? Én nem bírnék elmozdulni mellőle...

zzzsuzsa 2009.09.20. 01:02:09

Ja, mert a mai kreatív gyermek nem nőhet fel változó tintapaca naptár nélkül, szóval az unalmas, szokványos naptár már nagyon konzervatív. És prűd. És merev. És dogmatikus. Abból csak a napokat, a heteket a hónapokat és az éveket lehet "levenni". Ilyen uncsi sületlenséget!!! Hát ez a változó, kreatív tintapaca! Hát ez tök jó. Mozog. nem áll. És ez kell. Mert a mozgás, az ingerek kellenek. A lassú vizet mi nem kedveljük. Nem is értjük. Nem is tudjuk, miért van lassúság. Csupán funkcionalitás. Ez borrrrrzasztó. Hát ilyet! Hogy egy tintapaca ne mozogjon??? Hová lesz így a kreativitás? Ha a tintapaca mozog, az kreatív. Ha nem mozog, az konvencionális, szóval uncsi!! És mi követeljük, hogy kreatív dolgok hassanak ránk!! Ezér jó ez a blog. Mer nagyon kreatív!

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.20. 07:59:04

@zzzsuzsa: húha, neked valahova nagyon elgurult a gyógyszered:)))

zzzsuzsa 2009.09.20. 20:34:20

@zaphodbb: igen, ez is mozgó pirula! Ja igen, nyomot nem hagy maga után! Ezért talán nem is annyira kreatív. Az ötlet. Mármint hogy én ezt bevenném:) (ezt nehéz volt megszülnöm!! :)) Szia!
süti beállítások módosítása