Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Egy játékkonyha

2009.09.28. 14:58 zaphodbb

Ma a Magyar Lemezárugyár fantasztikus játékkonyháit csodálhatjátok meg velem együtt. Írom ezt minden irónia nélkül: tényleg és valóban ámultam, hogy milyen kiskonyhákat gyártottak már a '70-es években, sőt a sparhelt szerintem régebbről való, bár sajnos nem találtam évszámot hozzá.

Az első konyha a Grill Extra, maga a megtestesült tökéletes kiskonyha, a mai napig megállja a helyét felszereltségben. Középen, a grillező egységre felhúzható grillcsirke pedig a maga egyszerűségében zseniális. A ma már retrónak számító gyerekkorombeli design, amely nem egy óvodában is boldogította a kislányokat, a vasárnapi, mama-féle rántott hús illatát hordozza a levegőben.

A második kiskonyha Tünde névre hallgat, felnyitható a teteje és extra tulajdonsága az, hogy a sütő része világít, mikor működésbe lép. Ilyet nem is láttam még, maximum sk készített konyhában, pedig itthon figyel pár játék elektomoros eszköz. A lányoknak tuti bejönne, hogy ugyanúgy világít az ő sütőjük, mint az igazi.

Az utolsó sparhelt a tulipánjai miatt került bele a válogatásba, no meg azért, mert emlékszem, hogy dédanyámnál még ilyen állt a konyhában, amiről eszembe jutott, hogy az én lányaim vajon tudják-e majd harmincévesen, hogy mi is ez. Így hát álljon itt ő is, azokkal a csodaszép tulipánjaival, megőrizve dédanyáink sparheltjének emlékét.

Forrás: Magyar Lemezárugyár játékai

8 komment

Címkék: retro játék gyerek konyha gyerekszoba egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr791404153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ojni · http://ojni.blogspot.com 2009.09.28. 15:30:40

De jóóóó! Az elsőre még emlékszem! :)
Megnézem a honlapot is! Köszi a linket!

Concertina, a szögesdrót 2009.09.28. 19:01:02

Hohó, elajándékoztam az enyémet. Fogyatékosok hajtogatta "rezsó" műanyagfülű labassal, fazékkal, fedővel.

ledanna · http://www.ledanna.blogspot.com 2009.09.28. 19:21:48

Arra én is, sőt talán nekem is mintha lett volna!

mamazon · http://blog.mamazon.hu/ 2009.09.28. 23:16:19

Én is emlékszem az elsőre, de nekem nem volt, és NAGYON irigyeltem a mini grillcsirkét :)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.28. 23:31:59

@mamazon: Ó, a grillcsirkéért mi vérre menő harcokat vívtunk az oviban.:) És mindig rejtélyes módon lába is kélt szegénykémnek.

kancellar 2009.09.29. 07:31:17

Ma a kisfiam játszik az elsőnek a kisebb változatával és imádja. Anno én is imádtam, emlékszem nekünk a csirke egy tepsibe volt. (ez a része valahol elveszett)

Nádor Melinda 2013.10.29. 15:10:39

Az első képnél nekünk a sütő volt meg, de azon nem állatok, hanem gyümölcsök/zöldségek képei voltak láthatóak. Pontosabban még most is látható, ugyanis most a másfél éves lányom játszik vele :) Sajnos a grillpipit már nem találtam meg, de a hozzá való műanyag sütőlapát/tésztaszűrő, stb. még mindig megvannak! :) Nagyon imádjuk mindketten a lányommal! :-P
süti beállítások módosítása