Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Nemcsak mama, gyerekzóna!

2009.12.14. 17:05 felhasznalo

Észrevettétek már, hogy a legtöbb játékboltban – legyen az valódi vagy virtuális – szinte ugyanazokat a játékokat kapni? Műanyagból készülnek, nem igazán igényelnek kreativitást, általában egy funkciójuk van, és mindig, de tényleg mindig meg akarnak tanítani valamit a gyereknek. Mintha a gyerek egyébként nem tanulna magától eleget a játékból, mindenféle segítség nélkül. Mintha enélkül nem lenne majd belőle jól művelt, diplomás ember. Mintha nem a szabad játék lenne számára a legeslegmegfelelőbb fejlődési forma.

A négykézláb mászó, idiótán visszakacsintó Micimackók, és a torz angolsággal háromig számoló, gombnyomogatós játékok világában külön felüdülést jelentett számomra a Mamazon oldala. Itt nincsenek műanyag játékok. Nincsenek gombok. Nincsenek fejlesztő-izébigyók.

Vannak viszont csodás horgolt, biopamutból készült, ölelgetnivaló kedvencek, simogató anyagok, ingerlően szép színek, és fantázia, kreativitás. Szabadság. Semmi megkötés, semmi fejlesztés. Csak a gyerek és a játék.

De milyen játék! Anne-Claire Petitről például már zengtünk mi is ódát, igaz, akkor nem annyira a játékokra koncentráltunk. Most viszont megtesszük, mert ezek a fantasztikus, horgolt állatok, csörgők, labdák, repülők és autók bizony megérdemlik.

Kezdjük talán az állatokkal, mert betelni velük lehetetlen. Totyogó kacsa, bumfordi testtel, tanácstalan szemekkel várja, hogy kis gazdája végre magához ölelje.

És ott a hosszúnyakú zsiráf, aki bátorító mosollyal hegyezi fülét, mikor mondják már az ő nevét.

Az elefánt még kicsit búsan lógatja a fejét, de biztos, hogy felkapja és égnek tartott ormánnyal trombitál majd, ha végre kap egy szerető simogatást.

Személyes kedvencem mégis ez a majom, aki pont olyan, mint gyerekeink nagy része: a szeme sem áll jól. Mancsát hetykén nyugtatja nyurga lábain, és biztos, hogy egy másodperc alatt a függönykarnison teremne, ha úgy tartaná úri kedve.

És itt az autó, amivel bármelyik kisfickó bebrümmögheti saját állatkerjét, a csomagtartóba még az állatok takarmánya is bőven belefér.

De ha mégsem, és kifogyott a banán, hát induljon a repülő Afrikába, hadd tömjék tele magukat a majmócák a friss, sárgabőrű finomsággal.

A legkisebbek pedig a csörgőt ütemesen rázva a nagy zabálás után ledolgoztathatják a felesleget szegény párákról, mégiscsak csúnyán nézne ki a makimajon nagy, előredűlő hassal.

 

Ha pedig a nagy munkában elfáradt a gyereksereg, ideje elnyugodni és pihenni egyet. Természetesen nem árt a pihenéshez egy olyan társ, aki megvéd a rossz álmoktól, aki melegen simul hozzánk, és akinek a címkéit bambulva lehet majszolgatni. Ilyen ez a két, holland illetőségű Snoozebaby kutyus és cica, akik puha testükkel és számtalan színes címkével babusgatják álomba a kicsiket.

Miközben egy csodás horgolt takaró vagy egy mindenüket körbeölelő pólyahelyettesítő melegíti apró kezüket-lábukat. Vagy éppen egy Takoo takaró, amin ott virít a saját nevük.

És a címkerajongó gyerekeknek nem kell ennyivel megelégedniük. Nappalra is jut nekik fogdosni és rágnivaló, hiszen kezükbe adhatunk címkés párnát vagy kendőt is.

Szabad akkor is magunkkal vinni, ha a dedek babakocsival indulnak megtekinteni, mi történt a nagyvilágban! Majszolgatás közben pedig fogadják csak a nénik és bácsik behódoló dicséreteit, míg lábukat a meleg lábzsákok tartják kellően melegen.

A nagylányok és nagyfiúk pedig fantasztikus polárcuccokat kaphatnak magukra a sétához. Lányoknak színpompás ruha és poncsó, kisfiúknak űrhajós sapka jár. Houston, pályára álltunk a játszótér körül!

Ha már landoltunk a hinták és homokozók bolygóján, Anya-kapitány lekaphatja válláról a felfedezés gyorsaságát szolgáló Puky futó és tanulóbicikliket. Uram, valami mozog amögött a bokor mögött! Indulás! Ám a biztonság mindennél előbbre való, ezért minden felderítőnek jár egy sisak is!

Otthon kapjuk elő a zsírkrétákat rejtő kukacokat, száguldjanak színesen a papíron. Ha kész a levél az Angyalkának, ismét elbújhatnak a kukac belsejébe, ne törjenek-szórodjanak szanaszét a lakásban.

És hogy a mamák se maradjanak ki, van itt nekik címkés büfikendő, pelenkázó és pelenkázótáska. De ha még csak pocakban lakik a baba, vegyük elő a pocakhallgatót, hadd hallgatózzon bele a család apraja-nagyja, milyen titokzatos dolgok történnek odabent.

És ha valakinek megtetszettek a fenti csodák, most 10% kedvezménnyel rendelhet minden Gyerekszoba Olvasó a Mamazontól 2009.12.18-ig, ha rendeléskor beírjátok a Mam2009 kódot.

A Takoo takarók esetében siessetek, mert már csak SOS rendeléseket fogadnak el.

Aki pedig élőben is szeretné megtekinteni a Mamazon kínálatát, látogasson el újonnan nyílt üzletükbe:

Budapest, XIII. kerület, Tátra utca 28.

Forrás: Mamazon.hu

6 komment

Címkék: játék gyerek ünnep szülő anya apa ajándék öko textil gyerekszoba hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr61597070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaminnua 2009.12.14. 22:42:26

Beleszerettem a fogantyu-nyaku feher zsirafba. Gyonyoru es szerencsere unisex, fiunak, lanynak egyarant adhato. A horgolt takarok is nagyon csabitoak! Koszi a jo tippeket!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.12.14. 22:46:02

@jaminnua: Igazán nincs mit. Nekem a majom kéne így, első körben, de sajna perpill csak magamnak.:)

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.12.15. 07:57:17

Nekem is a majom kéne, de horror drága :((

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.12.15. 08:06:02

@seresv: szerintem ez csak nézőpont kérdése.

Egyfelől, most ugye lejön belőle 10%. Másfelől, egy Baby Born trutyi baba ennél jóval drágább, mégis nyakló nélkül veszik meg az emberek. Pedig csupa műanyag, semmi lágyság nincs benne. Ja, igaz, tud pisilni, hűdejó.

Egyébként egy jobb minőségű plüss szintén belekerül ennyibe. Már az a fajta, ami nem megy szét a varrás mentén, nem szöszöl, nem esik ki a szeme, stb.

Masni__ 2009.12.15. 22:15:04

Ez már megint micsoda csoda jó bolt! Még ötleteket is lehet meríteni, ha valaki ügyesen bánik a varrógéppel/horgolótűvel.
A lényeg azonban, hogy már megint nagy-nagy hálával eltelve zárhatom a napot! Köszönöm, hogy vagytok!!!

BCili · http://cili-milim.blogspot.com/ 2009.12.15. 22:38:18

A kötött, horgolt állatok nekem is kedvenceim. Lilinek elefánt készült, ami kb 35 centi. Ha elmesélem, hogy 4 nap szinte folyton csak kötöttem, hogy mielőbb készen legyen rájöteh mindenki, hogy az árak egyáltalán nm túlzúak, csak el vagyunk szokva a kézi munka igazi árától!
süti beállítások módosítása