Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Képet a gyerekszobába - Csodaceruza poszterszám

2010.01.20. 14:20 hanna

Kedves Olvasóink, bejáratott sorozatunkban, a Képet a gyerekszobában rendre szemgyönyörködtető és beszerezhetetlen képeket ajánlunk nektek a világ minden tájáról. Idén karácsonyra azonban megjelent a Csodaceruza magazin különszáma, benne nyolc gyönyörű poszter kortárs hazai illusztrátorok ecsetjéből.

Ezek aztán tényleg képek a gyerekszobába, mindenki megtalálja a neki valót, a költőit, a romantikusat, a viccest, a pirosast, a kékest, a rózsaszínt, az őszit, a nyárit. Álljon itt az alkotók névsora: Baranyai András, aki már mindenkinek ismerős valószínűleg, például a Csoda és Kósza révén, Paulovkin Boglárka, aki többek közt a Kis Ottó köteteket rajzolta, Rófusz Kinga, aki Schein Gábor most megjelent verses meséjét, az Irijám és Jonibét illusztrálta, Máray Mariann, Kiskovács Eszter, Radnóti Blanka (Békakirály, Csimota; A szépséges királykisasszony, diafilm), Gyöngyösi Adrienn (Csipkerózsika), Balogh Andrea (Piroska és a farkas, Csimota).

Hangulatunknak megfelelően váltogathatjuk a képeket, de ha netán mindet ki szeretnénk tenni, ne átaljunk két példányt venni, mert a képek két oldalasak. Csak 1800 forint egy szám, ezért még egy bénább falmatricát sem nagyon kapunk.

A Csodaceruza folyóirat - szerkesztője-alapítója-lelke Sándor Csilla - immár kilenc éve jelenik meg kéthavonta, és tájékoztatja a pedagógusokat, könyvtárosokat, érdeklődő szülőket a gyerekkönyvek világáról. A lapban olvashatunk interjúkat a szerzőkkel, könyvajánlókat és -kritkákat, kiadók, nagyobb tendenciák, egy-egy nagyobb esemény bemutatását.

Találunk cikkeket arról, hogy hogyan használjuk a kortárs könyveket az irodalomtanításban, a gyerekek olvasási szokásairól és az olvasás természetéről. A Csodaceruza közreműködésével már sok éve minden tavasszal gyerekirodalmi és illusztrációs fesztivál és vásár van.

A Csodaceruza weboldalán a gyerekkönyvekkel kapcsolatos hírekről tájékozódhatunk, és a Gyerekkönyvklubban megvásárolhatjuk a gyerekkönyveket, játékokat. A legjobb része ennek, hogy a gyerekek nevében kis toplistákat állíthatunk össze, és böngészhetjük hogy más két-, négy- és tízéveseknek mik a kedvenc könyvei. 

A laphoz két blog és egy kiadó kapcsolódik: a főszerkesztő blogja talán a legérdekesebb, ezen aranyos kisfilmektől kezdve az újságszerkesztés küzdelmein át a legújabb gyerekkönyvekig mindenről van pár sor, nagyon sokat frissül, változatos, mindig találni benne valami továbbkattintásra-megnézésre-megjegyzésre alkalmas dolgot. A Kiskaméleon blog - melyhez nyomtatott újság is tartozik - pedig gyerekprogramokat gyűjt egybe, péntek délután (is) érdemes bekukkantani, beszámolókat is találunk egy-egy programról. 

A Csodaceruza kiadó könyvei egy-egy kortárs, valamiért különleges szöveget párosítanak művészi alkotók képeivel. Általában gyereknek és felnőttnek is érdekesek, a két világ határán állnak. Külön erényük, hogy legtöbbjük -az én szóhasználatomban - apa-könyv: Kiss Ottó-Baranyai András "Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután"-ja még a fülszöveg szerint is gyerekes apáknak íródott, akik megpróbálnak felnőni a felelősségteljes szerephez, de azért néha repkednek egy kicsit; Kárpáti Tibor könyve egyértelműen a felszabadult röhögcsélést és lapozgatást váltja ki; Békés Pál a bölcs és mogorva nagypapák világába vezet, Schein Gábor meg az apává válás misztériumába.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv gyerek szülő anya apa művészet könyvespolc gyerekszoba dekor képet a gyerekszobába

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr431687285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása