Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Agyatlan fejőgép elfoglalt tejcsárdáknak

2010.02.05. 17:13 felhasznalo

Szögezzük le: szoptatáspárti vagyok. Azt is írásba adom, hogy szerintem a fejés egy felesleges hülyeség alapesetben, bizonyos helyzetekben azonban nagyon is hasznos. Ilyen helyzet lehet pl. az, ha gyulladás áll fenn, ha tartalékolni akar az ember, vagy kimenőt ad magának egy estére, esetleg csak több tejet akar termeltetni magával.

A fejőgépek ilyenkor igencsak jó barátainkká tudnak előlépni - bár amilyen erővel tépik a mellet, időnként legszívesebben a falhoz csapkodnánk. És igen, a fejés időt igényel, amikor csak ezzel és semmi mással nem foglalkozol.

Azaz igényelt, eddig. Mert hála a jól ismert Medela és a nálunk kevésbé ismert Easy Expression Products cégeknek, ímhol feleim, a fejőgéppel összeapplikált melltartó, melynek hatalmas előnye, hogy miközben szívja egyszerre mindkét melledből kifelé a drága anyatejet literszám, te vidáman foglalkozhatsz bármi mással, hiszen a két kezed szabad marad. És akkor lehet közben a gyerekkel játszani, fontosakat telefonálni, ruhát hajtogatni, tejbegrízt főzni, laptopot nyomogatni, világot megváltani, meg hasonlók. Mert bizony egyik sem várhat egy percet sem.

Azért megnézném én azt a vállalkozó szellemű szoptató anyatársamat, aki a képeken látható könnyed mosollyal viseli ezt a kettős műveletet. És javasolnám a fejlesztőknek, hogy esetleg teszteljék már le magukon, mielőtt a következő katalógusfotókat is elkészítik.

Egyébként főleg a dolgozó - meg a nagyon elfoglalt, de otthon lévő - kismamáknak fejlesztették ki ezt a fantasztikus konstrukciót - gondolom, a kollégák számára meg minden egyes munkanap élményszámba megy, ha valamelyik asszonyka elkezd hirtelen ezerrel pumpálni. Arról nem is beszélve, hogy kíváncsi lennék rá, vajon akkor most mit is csináljunk: hordjunk magunknál egy normál melltartót is, és ha végeztünk, gyorsan öltözzünk át? Vagy gomboljuk rá a blúzunkat erre a két, nem kicsit kiálló fejőgépre, mintha nem csináltunk volna magunkból ezzel már alapból is totális hülyét?

A képeket látva először felnyögtem, aztán anyáztam, aztán röhögtem, úgyhogy most teszem is be abszurdisztánba gyorsan. Ennél hülyébb kinézetű valamit még nem nagyon láttam.

 

Forrás: Easy Expression Products

26 komment

Címkék: gyerek szülő anya gép úton abszurdisztán étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr551731829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krisztallit73 2010.02.05. 20:46:11

Néha szoktam magunkat Földlakókat úgy nézni, hogy mit szólnának hozzánk az idegenek. Így vagyok pl.a csapatsportokkal, vagy a szépségápolás néhány vívmányával... ebben az esetben is lenne mit magyarázkodni :-) Ezt tuti, férfi találta ki!

Masni__ 2010.02.05. 21:18:29

Az külön nagyon hasznos, hogy a katalógusképek alapján fehér és fekete színben is árulják.

4tissimo · http://4tissimo.wordpress.com/ 2010.02.05. 21:48:51

Szerintem ez még kultúrált kinézetű ehhez képest:
www.sleepingbaby.net/jan/Baby/pumping_braconvert.html
És a leírás szerint autóvezetés (!!!) közben ebben szokott fejni a gazdája...

csípős csirkeszárny 2010.02.05. 22:28:30

Én mondjuk az elsőnél fejtem, mint a gép, hogy stílszerű legyek, és nem fájt, szóval én tudnék így mosolyogni. De a blúzom begombolnám azért közben...

elephantinmymind 2010.02.06. 01:12:01

es ha meglatja rajtad a pasid, akkor tuti egy este nem lesz kedve semmihez egy jo darabig.

buboreek 2010.02.06. 01:17:08

hááát, ezt nem hagyhatom komment nélkül. jükat derültem a poszton, hát még mikor elképzeltem, hogy épp vidáman csacsogok valakivel telefonon (mint az a magazinolvasós kép) és a vonal másik végén megkérdezi a barátnő, főnök, bárki, hogy amúgy mit csinálsz: ÁÁá, semmit, épp csak fejek...
de tudok jobbat, nemtudom milyen hosszú a zsinórja, vagy aksiról megy-e, de pl. csönget a postás... hát ez kész... :oDDD

extra brutál abszurdisztán

ShylaD 2010.02.06. 15:15:10

Amúgy a képeken fullra nem szoptatós anyák vannak, vagy ha igen, akkor megtapsolom őket....ki látott már olyan szoptatós anyát, akinek kockahasa van?

pdng 2010.02.06. 17:35:32

mondjuk sztem a hozzaszolok egyike sem fejt honapokon at, de meg csak haromnal tobbszor se, egy ilyen kitalalasohoz nem kell ferfi es nem kell ferfi elott fejni, egyszeruen csak kiprobalni, milyen mondjuk 6-8-10 honapon at napi 4-6-szor fejni, es az mennyire idoigenyes (bocs, ha kisse leszolos komment, de a tobbieke is az)

T-eszter 2010.02.06. 21:17:35

nos én végig fejtem az elsőnél a szabad esték reményében, és én is fikázok :)) aki fejt már, az tuti nem hagyja így lógni a fejőgépet a bimbiken, éppen eléggé kivannak amúgy is. Úgyhogy hiába szabad a két kezem, ha úgysem eresztem el a gépet!

kovka · http://eladoatelek.blogspot.com/ 2010.02.06. 22:56:11

Amikor nekem igazán sok-sok tejem volt, akkor olyan méreteim voltak, amire egy ilyen nem ment volna rá. Ha mégis, akkor is T-eszterrel értek egyet - nem hagytam volna ilyennel cincáltatni...
Másrészt a tejleadó reflex beindulásához mindig a babára kellett gondolni. A főnökkel telefonálva, vagy e-mailezve, netán dolgozva tuti leállna az egész.
Tényleg abszurdisztán!!!
Viszont! Hullafáradtan, kialvatlanul, éjjel-még-le-kell-fejjek állapotban kitűnő lehet, mert lehet közben ALUDNI! (Igaz, csak ülve...)
4tissimo, az a link duuurva....

Szőlő 2010.02.07. 13:43:03

@pdng: Én értem hogy miről beszélsz....

Előre mondom, hogy maga a termék nekem is a bizarr kategória azért, DE nekem kicsit minden mellszvó az, azt meg főleg nem értem miért kell használat közben lefotózni.....

Viszont!!!! Azt nefelejtsük már el, hogy a Medela nem Avent. A Medela speciális szoptatási és szoptatási nehézségek esetére etetési segédeszközöket gyárt! Nem azért hogy Anyu a munkahelyen fejhessen és a többi, hanem azért, hogy speciális élethelyzetekben, ami sajnos basszus manapság nem ritka, Anyu meg tudja oldani hogy anyatejjel táplálja mégiscsak a gyerekét. OK, a képek nem ezt mutatják ezt aláírom, de az is biztos hogy az itt hozzászólok zöme elképzelni se tudja hogy milyen az amikor a 3 hetes üvölt mert Anyu kellene neki, kézben akar lenni csak mert baba, nem mert éhes, hanem mert Anyu KELL, de Anyunak közben fejnie kéne különben nem lesz kajája a gyereknek amikor majd megéhezik, és nem akarja bekeverni azonnal a tápit, mert van tej, csak nem tudja a gyerek direktben kapni. Szóval egy ilyen szituban elképzelhető hogy valakinek ez nagy segítség. (Mondom én ezt úgy hogy 10 hónapig fejtem a lányomnak napi 5-6 alkalommal kézi Aventtel, rajtam kívül még tuti nem volt olyan aki leammortizált fél év alatt egy mellszvót. :D Próbáltam elektromos Medelát, 2 nap után ugyanott adtam el ahol vettem, szóval NEKEM nem jött be, de simán el tudom képzelni hogy valakinek ez nagyon sokat segít az enyémhez hasonló helyzetben.)

Bocs én is hogy érzékenyen érint a téma, csak a tálalás nem tetszik, beleértve a forrás oldalát, ahol első ponton említik a dolgozó anyukákat, hát látszik hogy Amerika.......

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.07. 17:46:55

@4tissimo: aztaaa, ez aztán a kreatív anya a javából...:) Azért megnézném az őt vezetés közben igazoltatni kívánó rendőr arcát is!

@debcsillu: a katalógusfotókon törvényszerű, hogy nem a nemrég szült anyát mutatják be. Hiába, itt is működik valamiféle agyatlan elgondolás, amin egyébként tök jogosan akad fenn bárki.

@Szőlő: A Medela sem csak és kizárólag szoptatási segédeszközöket és speciális cuccokat gyárt, ahogy az Avent sem csak sima mellszívókat. És sajnos, én is ismerem a gyerek üvölt, anya fej rettenetet - az első két hétben volt rá szükség, de a gyerek nálunk sem éhség miatt sírt, mert előbb szoptattam, utána fejtem. Őt a hasfájás verte ki mindig 15-20 perccel minden kicseszett etetés után. És üvöltött minden alkalommal 1-1,5 órát a következő etetésig, amikor végre hajlandó volt elfogadni a mellet. Egészen négyhónapos koráig, éjjel is, bármit is próbáltunk. Fasza volt. (Fél év múlva meg dobhattam ki a fagyasztóból literszámra a tejet, mert a kisasszony a felolvasztottat természetesen nem kívánta meginni.)

Megértem, hogy érzékenyen érint a téma, szerintem ez akkor is több, mint bizarr. És többek között pontosan azért, amit írsz: mert első ponton ott vannak az elfoglalt anyák: a dolgozók, meg a telefonálók, meg a ruhahajtogatók.

(És egy személyes kérdés: miért nem kaphatta direktben a gyerek?)

andicsek 2010.02.07. 18:26:03

Még nem szült nőknek soha nem mutatnám meg ezeket a képeket.Nem tudom az eszköz mennyire használható,de a tálalás borzasztó ízléstelen és irracionális.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.07. 21:58:24

Szőlő írta - én meg ügyesen a rákattintottam véletlen a moderálásra a levélben, bocsánat:

@felhasznalo: Első körben is teljesen rosszul csinálta aranyom, ő az a fajta baba volt aki nem érzett rá se elsőre se másodikra. Aztán meg hozzájött az az abszolúte nem elhanyagolható tény, hogy lágyszájpadhasadékkal született, nem tudom ez mennyire ismert rendellenesség neked (nem abszolúte nem volt) azrt magarázom csak, szóvl ez az ami köznyelven "farkastorok", csak neki a legenyhább verzió volt, tehtát a szájpadlás csontja teljesen ép volt, csak a lágy rész nem. Praktikusan ahol a kis "boxzsáknak" kellett volna lenni hátul, ahelyett neki egy pici "kapu" volt, íg nem tudott olyan vákuumot csinálni a szájában mint az egészséges babák. Alapvetően ez nem lett volna oka annak hogy ne tudjon egyáltalán szopizni, helyesebben nem biztos hogy oka lett volna, max nem tudta volna teljesen kiüríteni a cickókat, csakhogy nekem a csecsemősök még a kórházban emiatt nem voltak hajlandók segíteni,hogy rávezessem mégis hogy csinálja j
ól, mert azt mondták "mit szenved anyuka, ez a gyerek nem fog tudni szopni". ÍGy aztán hozzámvágtak egy mellszívót meg egy cumisüveget, és hát 2 nap cumisüvegezés után hülye lett volna egyáltalán megpróbálni szopizni. Utána hívtam szoptatási tanácsadót, vele annyit elértünk hogy már nem kapott dührohamot ha meglátta a mellemet, de szopizni sajnos továbbra sem tudott. Neki eleve speckó cumisüveget kellett használni, aminek a cumi része hosszabb volt, így rendesen meg tudta szívni. (Ez is Medela votl egyébként, nem volt drága különben, egy cumisüveg 2 cumival megvolt már 8000 Ft-ból, 3 db pótcumi hozzá meg csak 10 rugóba fájt, szóval teljesen fair szerintem hogy nem elég hogy az ember gyereke nem egészséges, még aranyáron vegyen cumit is, no mindegy....)

Bocsi, hogy hosszúra sikerült, szóval ez volt a mi sztorink, de már egy éve túlvagyunk a műtéten, és teljesen rendben van minden, csodálatos, gyönyörű és egészséges (kivéve amikor a bölcsiből hazahoz valamit :D ).

Csak az én kis lelkemben hagyott némi űrt hogy nem élhettem át a szoptatást, helyette az időre fejést meg az állandó stresszelést hogy nem éhezik-e....

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.07. 22:06:08

@Szőlő: persze, hogy ismerem, és örülök, hogy már minden rendben. És ha jól emlékszem, az LLL-nek (vagy a Szoptatásért Magyar Egyesületnek?) külön kis füzete is van a farkastorokkal vagy nyúlszájjal született gyerekek szoptatásához, bár én még - eddig - nem találkoztam ilyen elváltozással a praxisom során.

Csecsemősök segítőkészsége őrületes. Barátnőmnek a kolosztrumra közölték - szerintem Bp egyik legjobb kórházában -, hogy gennyes a teje, ne szoptasson... Pedig csak alapból ödémásodásra hajlamos volt, ami hőemelkedéssel illetve lázzal is járt nála.

Űrt meg ne érezz, szoptattál te, csak kicsit másképp.:) Talán még jobban is, mint akik mellből etetik a gyereket.

Szőlő 2010.02.07. 22:25:14

@felhasznalo: Igen van, cak hátőőőő hadd ne minősítsem a szopitanácsadót akinek sikerült kijönnie.... A tippek jók voltak amiket adott, mondom, annyit elértem hogy ne hisztizzen, de a továbbiakban is nagyon kellett volna a segítsége, meg ez a bizonyos füzet is amit ígért, viszont folyton csak ígérte hogy jön, nem jött, kérdeztem, hová menjek a gyerekkel akkor, nem nem, majd ő jön inkább mert amúgy védőnő és sokan vannak ott, nem lehet olyan nyugiban, aztán meg amikor jönnie kellett volna semmi, és telefont se vette fel.... Szóval kifogtam mindenhol a legjobb embereket. De ez már történelem hála égnek. Sorstárts anyukák egyébként a megfelelő fórumokon sokkalta többet segítettek a táplálásban tanásokkal (sajna később is voltak gondok), sőt azóta én is tudtam néhány anukának. :)

Én nem értem a csecsemősöket.... Ahol én szültem itt Pesten konkrétan úgy hirdetik magukat hogy szoptatási szakambulancia működik. A Medela honlapján a nyitólapon pirossal hirdetik magukat. Hát nekem ilyen csodásan tudtak segíteni....

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.07. 22:40:30

@Szőlő: Szt. László? Azért az vicces... (Szarkasztikus hanglejtéssel erősen.)

Szőlő 2010.02.07. 22:45:08

@felhasznalo: Nem, Sote II. Még adtak is papírt hogy Szoptatási Szakambulanciánk kézséggel segít, bementem a csecsemősökhöz hogy no akkor melyik emeleten, hol találom őket? Hát ők azok itt a Tejkonyhán. Ja, akkor köszi szépen.

Azt hiszem hogy aki szoptatási szakambulancia név alatt ilyet mond hogy "Mit erőlködik Anyuka, ez a gyerek nem fog tudni szopni", szényelheti magát vastagon.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.07. 23:01:26

@Szőlő: Ezzel csakis és mélységesen egyet tudok érteni.

(Asszittem László, róluk is hallottam hasonlókat, pedig nekem jó tapasztalatom van velük - nem ott szültem, csak egyszer még zsenge, bizonytalan koromban hívtam őket.:) És tudtak segíteni.)

Kíváncsi lennék, hogy ott, a Tejszobán milyen tudásanyaggal táraztak vajon be a nővérek? (Mert ha a sima Sote vagy főiskolai tananyaggal, akkor...)

Szőlő 2010.02.07. 23:19:58

@felhasznalo: Azt nem mondhatom hogy semmilyennel, mert ez tuti nem igaz, meg ki vagyok én hogy bíráljam a (szak?)tudásukat, de a személyes véleményem egy szép kerek nulla.

Egyébként a szopitanácsadó csaj is mondta, hogy régóta küzdenek azellen, hogy a Medela honlapról lekerüljön az a bizonyos SOTE II-s telefonszám, mert nem tudják egyáltalán azt sem hogy ki veszi fel a telefont és milyen képzettséggel rendelkezik. Egyébként ő a Szoptatásért Magya Egyesületnél volt, nem LLL-es, és tényleg jó szakember, szóval neki elhittem hogy a SOTE-sok meg nem azok.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.08. 15:07:31

@Szőlő: De, volt. Én hármat amortizáltam le összesen. nyertem? :))))))

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.08. 15:10:52

@Szőlő: Szoptatási ambulancia másik fele, István kórház. Éjjel nappal segítenek. Aha. Öröm volt nézni, ahogy elhajtottak onnan engem az egyhetesemmel, hogy nincs nekik idejük a marhaságaimra, ott bőgtem a folyosón. Szerencsére ez is múlt idő, de igen kellemetlen tapasztalat.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.08. 15:12:47

@Cyr: Mé, verseny?:)))

@Szőlő: sajnos, kicsit van rálátásom a dologra, ezért ki merem jelenteni: sokszor fingjuk nincs a dologról. Amit a felsőoktatásban tanítanak róla, az meg egyelőre édeskevés. Bár odáig már legalább eljutottunk, hogy kreditpontnak számít a későbbiekben, ha részt vesz az LLL továbbképzéseinek valamelyikén az eü-s dolgozó... Pl. a nálunk szolgálatos védőnő is így kupálódott ki és tett 180 fokos pálfordulást.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.08. 15:14:22

Azért, hogy a poszthoz is: én vigyorogtam egyet. Ugyanis meg voltam arról győződve, hogy a kórházban adott dugattyús cuccos böszme fejőce az ipari. Hát nem, ez az. Bátorkodnám még hozzátenni, hogyaszondja: múúúúúúúúú.... :))))))))))

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.08. 15:15:40

@felhasznalo: Micsudi? Ha már harc... :)))))))))))))))
Indulnék még egyébként szabadfogású babakocsikoptatásban is, ha lehet. A 13. darabnál járunk...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.08. 20:11:34

@Cyr: Négy gyerekre leosztva az nem is olyan rossz arány...:) A mi babakocsink is három gyereket szolgált ki, mire szétrágták egy raktárhelységben az egerek. Így a következő gyereknek megint vehetek majd egyet.
süti beállítások módosítása