Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Golyópálya házilag

2010.04.16. 14:48 felhasznalo

A golyópálya jó móka, gyereknek-felnőttnek egyaránt. És a szórakozás mellett még némi fizika is elsajátítható vele. Ám a golyópályák nagy része kicsit sem olcsó, főleg azok, amelyek már tényleg komoly élményt nyújthatnak.

De egy kreatív szülőnek semmi sem akadály: ha nem tudja megvenni, hát készít egyet otthon. Ilyen ügyes a Curly Bird blog írója, Helen is, aki roppant egyszerű megoldást talált a problémára. Ráadásul még zöld is az ötlet erősen. Ráadásul kvázi párszáz forintból megúszható.

Fogta a háztartásban fellelhető felesleges WC-papír gurigákat, némelyiket félbevágta, másokat egyben hagyott, vett pár csomag Blue-Tack-et, aztán odaadta a gyerekeknek, akik a falra ragaszthatták a pálya részeit, tetszőleges sorrendben.

A zseniális ötlet simán továbbfejleszthető, például be lehet festeni a gurigákat vagdosás előtt, vagy ragasztószalaggal is bevonhatók, így színesebb és egyedibb lesz a látvány.

Ki gondolta volna, hogy a WC-papír guriga ennyire sokoldalú alapanyag lehet? Ti még mire tudnátok használni?

Forrás: Curly Bird

1 komment

Címkék: játék gyerek szülő anya apa kreativ fal idea öko recycle sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr341926920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-eszter 2010.04.18. 07:27:25

basszus én mennyit agyatam ezen, hogy a félbevágott gurigákat hogyan lehetne pályának rögzíteni!!! Köszi :))
ez főleg akkor jó még, amikor a kiscsibe a golyópályákhoz tartozó golyókat simán lenyelheti
süti beállítások módosítása