Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játsszunk többet!

2010.08.30. 17:26 felhasznalo

Vajon eleget játszunk gyerekeinkkel? Egyáltalán, tudunk mi, felnőttek még játszani? Mert ahhoz, hogy gyerekeink kiegyensúlyozottak és boldogak legyenek, szükségük van a játékra.

Ezek a kérdések merültek fel az IKEA embereiben is - nyilván nem minden hátsó indíttatás nélkül -, mikor felkértek egy seregnyi szülőt, bloggert és szakembert, hogy segítsenek nekik kutatásuk, a PLAYREPORT kivitelezésében, amely az eddigi legnagyobb vizsgálattá nőtte ki magát a játék témájában. Végül összesen 11 ezer interjút készítettek a világ 25 országában, 8000 szülővel és 3000, 7-12 év közötti gyerekkel beszélgettek a témáról.

Az eredmények szerintük inspirálóak, provokatívak és egyúttal aggasztóak is voltak. Például kiderült, hogy a szülők 45 százaléka úgy érzi, nincs ideje játszani a gyerekével. Míg a szülők 26 százaléka úgy nyilatkozott, ő bizony túl feszült ahhoz, hogy leüljön az utóddal játszani.

Ahogy arra is fény derült, hogy bármennyire is gondolja úgy a szülők 50 százaléka, hogy a játéknak bizony tanítania, fejlesztenie kell, a gyerekek egytől-egyig nem akarnak mást, csak jól szórakozni. Márpedig, mint tudjuk, ez a fajta szabadjáték fejleszti a legjobban a gyereket.

És végül egy nagyon jó érv amellett, hogy igenis, vegyünk erőt magunkon, és játszunk a kicsikkel: a gyerekek 73 százaléka úgy gondolja, hogy anyával-apával játszani sokkal jobb móka, mint a tévét bámulni!

Szerintetek, tudunk még játszani? Ti mit szoktatok játszani a gyerekeitekkel?

Forrás: Youtube

1 komment

Címkék: kutatás játék gyerek hír szülő anya apa ikea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr912253574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pazzo · http://pazzo.hu 2010.08.31. 21:39:24

Autók, lego, gyöngyfűzés...
Hirtelen ennyi jut eszembe. De jól jönne néhány ötlet, már csak azért is, mert állandóan bizonytalan vagyok abban, hogy mit is kellene játszani egy lassan három éves kiscsajjal.
süti beállítások módosítása