Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Sebességre tervezve

2010.09.13. 12:35 felhasznalo

A modern anya nem lazsálhat: szülés után a gyerek ellátásán, gondozásán kívül elvárás felé, hogy mielőbb visszanyerje a várandósság előtti alakját, fittségét. Mivel a szoptatás alatt diétázni nem ajánlatos, erre egyetlen mód kínálkozik: a mozgás.

Sokan gyerek nélkül vágnak bele az edzőtermek, uszodák, futópályák látogatásába, ami kényelmes is, meg persze, így legalább az embernek van némi ideje csak és kizárólag magára. Vannak olyan praktikus gondolkodásúak is, akik a napi sétát kombinálják össze az anyai tréninggel, ők azok, akik futásra tervezett sportbabakocsit kapnak elő, abba teszik a gyereket, és már kötik is be a futócipőt.

Ezt a réteget célozta meg a Phil & Ted cég Sub4 fantázianevű babakocsijával. A futurisztikus megjelenésű jármű minden részletét arra tervezték, hogy a gyerek kényelemben és biztonságban legyen, míg anyja kiéli mindennapos kilométerhiányát. Szem előtt tartva persze, hogy babakocsival futni nem az az egyszerű dolog. A gyártó minden álszerénység nélkül csak a leggyorsabb joggernek titulálja a Sub4-et, és a részleteket, a gondos tervezést végigmazsolázva, lehet is ebben valami.

Nézzük a gyerek oldalát, mert az az egyszerűbb: kényelmes, pikkpakk csatlakoztatható és lekapható, párnázott kagylóülés - lábtartó nélkül már megint -, ötpontos öv, ügyesen megoldott szellőzés, napfénytető. Gyakorlatilag minden, amire a napi sétához szükség lehet, minden sallangtól mentesen.

Az anyáknak ennél többet nyújtanak: egykezes, könnyed és mozgékony kormányzást és fékezést, tárcsafékeket, alacsonyan fekvő súlypontot, atomruganyos felfüggesztéseket, hatalmas kerekeket, könnyű, praktikusan picire összecsukható vázat. Ami természetesen aerodinamikailag is azt a célt szolgálja, hogy anya minél gyorsabban suhanhasson a Margitszigeten vagy a Normafa útjain.

Semmi sem állhat már gátként a fogyni vágyó anyukák előtt, maximum az a tény, hogy valószínűleg a kocsi ára nem egy jó futócipőével vagy egy kondibérletével vetekszik majd. Gyanítom, hogy inkább egy kisebb autó kategóriájába eshet.

Forrás: Phil & Ted

Szólj hozzá!

Címkék: design sport szülő anya baba babakocsi úton

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr122292431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása