Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Fel! Száll a ház!

2011.03.11. 19:17 felhasznalo

A sokat emlegetett brit tudósok helyett most a National Geographic Channel stábja végzett egy igazán látványos és szívünket is melengető kísérletet. A Fel! rajzfilmtől megihletve arra voltak kíváncsiak, vajon valóban levegőbe emelhető-e egy ház csupán gázzal teli lufik segítségével.

Persze, a lufik nem a hipermarketekben százas kiszerelésben kapható aprócska, és már a fújástól kipukkadó változatok voltak - jól megtermett, erős anyagból készült ballonok ezek mind a háromszázan, már a képek alapján is. A ház meg igazából csak egy váz volt, abból ugyan nem kicsi, de a bútorokat és használati tárgyakat mégiscsak kispórolták belőle.

És mégis, a képeket elnézegetve, és a filmet végigizgulva az emberben ott mocorog az a kisgyerek, aki mindig is erre vágyott: lufikkal-házzal, bármivel, de elrepülni messze-messze.

A kísérlet egyébként sikeres volt: a ház nemhogy elemelkedett a földtől, de meg sem állt három kilométer magasságig. És nem ám csak öt percig repült: egy egész órát a levegőben töltött. A történetet egyébként részletesen majd megnézheti bárki a National Geographic ősszel induló új műsorában, a "How Hard Can It Be?" sorozat adásában.

Forrás: National Geographic Channel

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás bemutató épület

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr732730543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása