Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Puckelball

2011.03.16. 12:18 szuperapu

A svédországi Malmö-ben Johan Strom kitalált egy új sportot, ami tulajdonképp a labdarúgás egyfajta mutációja, és aminek a pályája olyan, mintha a Beetlejuice rajzfilmbe csöppentünk volna. Girbegurba, dimbes-dombos. Ez utóbbi tulajdonsága miatt a fiatal síszakág után hívják mogul-labdának is, pedig az egyébként képzőművész ötletgazdától a Puckelball nevet kapta.

A koncepció pedig az volt, hogy a pálya sajátosságaiból eredő kiszámíthatatlanság miatt egy olyan közösségi sport jöjjön létre, ami kiegyenlíti a részvevők közötti fizikai és képzettségbeli különbségeket. Szóval, legyen öreg vagy gyerek, fiú vagy lány, vagy akár profi focista, mind együtt szívnak, erősítve ezzel a közösségi élményt meg a csapatmunkát. Mindenesetre biztos vicces lehet egy ilyen meccset játszani. Nézni meg még szórakoztatóbb, de az üres pálya látványa se semmi.

 

Forrás: Johan Strom

2 komment

Címkék: design sport gyerek szülő anya apa játszótér kert idea kamasz csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr222743555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit Lingon · http://www.panno.se/ 2011.03.16. 12:55:48

A vicc az,hogy egész Svédországban egyedül Malmö környékén (Skåne) sík a föld, mindenhol máshol dimbes-dombos. Ez kb. olyan horderejű, mint Debrecenben sípályákat építeni. :-))))

AnnaPanni 2011.03.16. 14:51:33

Végre valami izgalom a focinak látszó sportban :) Mindig mondom, hogy nemcsak focista érdemeik szerint kellene válogatni a csapatokat, hanem női szemmel is, és egy kis glatiátor bugyiba is rúghatnák a labdát, de így is érdekesebb már.
süti beállítások módosítása