Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Laterna magica a reggelihez

2011.03.24. 08:27 felhasznalo

A bűvös lámpás vagyis laterna magica a diavetítők őse volt, ám térhódításának a film megjelenése véget vetett. Időnként mégis fel-felbukkan, de legalábbis ihletet ad egy-egy tervezőnek. Talán azért, mert annyira békés, nosztalgikus hangulatot áraszt. Az biztos, hogy miképp a diavetítőnek, a bűvös lámpásnak is sikere lehet a gyerekeknél.

A 28 biaugust tervezőinek is ötletet adott, így születtek meg különleges csésze és tálkaszettjeik. Ha a bögrét a tálkába állítjuk és körbeforgatjuk - vagy a tálkát vagy a bögrét -, a csésze oldalán körbefutó alakokat láthatunk. Mint a régi körhinták, vagy a bűvös lámpások gyerekszobai változatai esetében. A jelenség mögött egy apró trükk áll: a csészék oldalát platinával vonták be, ez pedig tükröződő felületet képez. A bögre oldalán körbesuhanó figurák azonban kicsit sem a bögrén találhatók, hanem a tálka belső felületén.

Jó játék a reggeli teához és müzlihez, nem?

Hajtás után videó!

Forrás: 28 biaugust

Szólj hozzá!

Címkék: design játék kiegészítő gyerek konyha étkezés dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr1002760839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása