Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Tea búvár

2011.05.04. 09:33 szuperapu

 A teatojások reneszánszát éljük (itt a blogon is számtalan jópofa mutációt volt szerencsénk felvonultatni a kacsától a robotig), ami talán annak köszönhető, hogy a filteres teák praktikuma nem ellenpontozza kellőképpen az ömlesztett kiszerelésű teafüvek minőségét. Vagy egyszerűen azért, mert egy olyan mindennapos használati tárgyról van szó, aminek a vicces design lehetőségeit úgy lehet kiaknázni, hogy az nem megy a funkció rovására. Szóval ez egy biztonságos játszótér az elborult agyú tervezők számára.

Az olyanoknak, mint az AbelPartners stúdiót adó két fiatal dél-koreai tervező Yoon Sung és Sun Young Kim. A stúdió célkitűzése és irányvonala olyan alapvető közhelyekre épül, mint a forma és a funkció közötti harmónia, ami egy olyan termékben egyesül, ami felhasználónak mosolyt csal az arcára. Az alábbi termékben ráadásul még Yoon Sung egyéni missziója is markánsan megjelenik, mivel ő kimondottan szeret olyan tárgyakat tervezni, ami az emberek gyógyulását vagy ellazulását segítik elő.

Ez a kis teabúvár a fentiek függvényében akár a stúdió cégére is lehetne, és sok mindent nem is lehet hozzáfűzni: a képek mindent elmondanak, amit tudni kell. Végtelenül ötletes, a forma aprólékosan kidolgozott, és egyedi a poén továbbfűzése a palackkal, amivel a forró vizet a be (az oxigént – most a funkcionalitás jegyében – ki) lehet pumpálni. Zseniális játékszer korosztálytól függetlenül! Névnapomra nem is kérek mást…
 

Forrás: Yanko Design

Szólj hozzá!

Címkék: design játék konyha

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr662873949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása