Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

A CD nem vész el, csak átalakul

2011.10.12. 12:21 felhasznalo

A mi gyerekkorunkban még elképzelhetetlen volt, hogy egy fényes kis korongon mennyi adat és főleg zene férhet el. Keringenek a Facebookon pl. mindenféle képek és szösszenetek arról, hogy a gyerekeinknek a magnókazetta és a ceruza közötti összefüggés már mit sem fog jelenteni, és valóban. Igazából lassan már a CD sem, hiszen az egyéb digitális lejátszók jöttek, láttak, győztek. A kölkök füléből már az mp3, mp4, iPod és zenelejátszós mobilok zsinórjai lógnak ki, a szegény fényes, általunk régen csodának tartott CD-lemezek meg lassan porosodnak majd a sarokban.

Na, persze, nem feltétlen kell ennek így lennie, ahogy arra a környezettudatos designer, Seung-il Kim is rámutat zseniális koncepciója, a Health Green Up+ segítségével.  Amivel a tervező a Korea Digital Design International Competition különdíjasa is lett még 2010-ben.

Mert hát kidobni a CD-ket nem lenne túl előremutató dolog, arról nem is szólva, hogy egyszer majd ezek a lemezek is retrónak számítanak, és hűdemájer lesz ezekről hallgatni a zenét - mi meg addig is szívesen nosztalgiázunk felettük -, jobb hát, ha egyéb téren vesszük hasznukat.

Egy CD korong uszkve 15 grammot nyom, ám sok CD disznót győz, és ha akarjuk, még a bicepszünket is simán. Már ha megvalósul Kim látomása, és elérhetővé válik ez az ügyes kis súlyzó, amelynek súlyát az eredeti funkciójukban manapság oly hanyagolt CD-k adják meg. Ha csak egy-egy CD-tárolós súlyt teszünk az egykilós alapra, akkor 1,6 kilós súlyzót, ha kettőt-kettőt, akkor 2,2 kg-os eszközt kapunk. Tökéletes otthoni izomfejlesztésre, sokat tespedő kamaszgyerekünk szálkásítására, és a környezet védelmére is, nem?

Forrás: Yanko Design

1 komment

Címkék: design sport gyerek egészség öko recycle kamasz csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr33295427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ékszíj 2011.10.13. 12:04:51

ezt a hírt visszaküldeném 1995be, biztos jót röhögne mindenki
süti beállítások módosítása