Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Lego vs. szülő

2011.11.14. 16:22 zaphodbb

Gondolhatnánk, hogy végre egy jó ötlet, amivel megszüntethető a lego darabkák és szülői talpak állandó konfliktusa minden gyerekes háztartásban, ám ne reménykedjünk. A szülők talpának evolúciójával oldható csak fel ez az ellentét, előbb-utóbb biztos az lesz, hogy mindenkinek mutálódik a lábfeje, hogy kompatibilis legyen a szanaszerteszét heverő legokkal, kiiktatva a fájdalmas problémát.

Esetleg gyerekszülésnél kötelezővé teszik a lego-radar beültetését anya és apa fejébe, hogy az automatice elvezesse lábunkat a legok tengerében. Igen, tudom. Akár össze is szedhetnénk a lego darabokat, rendes szülőkként, ám, ha még meg is tesszük, akkor is valamiért törvényszerű, hogy ha egy kis huncut lego is kimarad, mert elkerüli a figyelmünket, az hótziher, hogy utána a mi lábunk alatt fog kikötni.

De félre a lego vs. szülői talp örök ellentéttel, nézzük mi is ez a nagyszerű ötlet, amit a képeken láthatunk: egy nagy zsák, amiben tárolhatjuk a legokat - és/vagy bármit, ami kellően apró ahhoz, hogy egy helyen akarjuk tudni, nem mindenfelé a lakásban -, egy mozdulattal összecsukható a szája és könnyű hordozni, csak vállra vetve, mint egy gigantikus táskát lehet szépen a helyére pakolni. Ami tetszik benne, hogy szétterítve van egy pereme, így nem tud szétfolyni a padlón a sok apróság, mégis jobban hozzá lehet férni a darabokhoz, mint egy ládában, aminek úgyis az lesz a sorsa, hogy kiborítja a gyerek az egészet a szoba közepére.

A kiborításból egyenesen következik, hogy akár máris visszatérhetnénk a poszt elejére, miszerint lego és anya rossz viszonya, amiből arra következtetek, hogy sürgősen rendet kell raknom a lányaim szobájában, mielőtt újabb konfliktusba keveredek a lego darabokkal az esti fektetéskor.

Forrás: Swoop

6 komment

Címkék: gyerek lego praktikus rend gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr843374679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnaPanni 2011.11.14. 17:35:56

Ez annyira praktikus ötlet, hogy varrok egy ilyent, és ha ezzel sem rak rendet a gyerek, beszüntetjük a legót. Illetve a duplót, mert még ott tartunk, de rálépni semmivel sem jobb.

nilatako · http://trywalkinginmyshoes.freeblog.hu 2011.11.15. 09:34:40

Ez remek ötlet,de nem akadályozza meg a gyermeket abban, hogy a zsákon kívülre is juttasson legót, hiszen mikor épít, akkor kiválasztja a szükséges elemeket és azt a zsák mellé fogja rakni, mert különben beleveszik a többi lego közé és meg kell keresni újra.

AnnaPanni: beszüntetni azért ne szüntesd be, mert a lego szülői szempontból is az egyik legjobb játék, amivel a gyermeked játszhat (mármint a gyerek fejlődését tekintve, nem a talpadat tekintve :)

létezőnick 2011.11.16. 09:13:07

@AnnaPanni:
Ha most a duplónál tartotok és azt gondolod, hogy ugyanolyan rossz a talpnak, mint mondjuk egy 1 pöttyös "kicsilego" kocka, akkor el kell keserítselek: Tévedsz :)))
Majd rájössz a különbségre ha már a kislegón taposol!

A zsák pedig baromi jó! Már csak meg kell varrni.

AnnaPanni 2011.11.16. 17:07:35

Sosem szüntetném be igazából, az a kedvenc közös játékunk :) Totemépítés a plafonig Rulez!

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2011.11.19. 01:30:38

@nilatako: az nem baj, ha jut kívülre is egy kevés, de legalább a nagyja bent van a körön belül.

jó a cucc, de nekünk legalább 2-3 kéne, ha csak ekkora :)

lilabori 2011.11.22. 08:23:29

Ezt kerestem! Gyerekkoromban volt ilyen az unokatesómnak (kb. 25 éve) farmerból és ha jól emlékszem Lego embléma is volt rajta, értelem szerűen legót tartottak benne, hatalmas volt, elég ahoz, hogy azon játszunk.
süti beállítások módosítása