Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ki vigyorog a tányéromban?

2008.03.14. 20:12 felhasznalo

Amikor gyerekkoromban válogatós, rosszevő kölök voltam - aminek mára természetesen már nyoma sincs -, anyámék beszereztek két szett tányért, amiknek az alján egy-egy jelenet volt látható a Piroska és a farkasból, valamint a Hófehérke és a hét törpéből.

Anyámnak volt annyi rafinériája, hogy az adott kaja mindig előbb került a tányérokba, mintsem hogy meg tudtuk volna nézni, melyikünk kapta Piroskát és kinek jutott Hófehérke. Így aztán egymással versengve tömtük befelé a kaját, próbáltuk félretolni a spenótot, hogy lássuk a lényeget.

Jamie Wieck tányérja ugyan nem tartogat ennyi meglepetést, de jópofa ötlet, hogy a kiporciózott kajából kajánul a gyerekre vigyorogjon egy arc. És mivel bizonyított a pozitív visszacsatolás elve, azaz ha rád mosolyognak, szinte automatikusan te is elvigyorodsz, megvan rá az esély, hogy a fancsali arccal asztalhoz ülő gyerek rosszkedve egyszer csak semmivé foszlik. Így még ha nem is eszi meg a tányérján található ételt, legalább az étkezésekkel kapcsolatos rossz beidegződésein lehet egy csöppet enyhíteni ezzel a módszerrel.

Forrás: Jamie Wieck

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő gyerek konyha idea étkezés tálalás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr18381031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása