Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

A cicicumi

2008.05.13. 15:22 felhasznalo

 
Szerintetek mire hasonlít ez a forma? Na? Láttátok már esetleg valahol? Esetleg a tükörben, fürdés után? Vagy öltözködés közben?









Az Adiri cumisüvege egészen egyedülálló, mivel nemcsak a formája emlékeztet az anyamellre, de a technika is, amellyel a baba kiszívhatja belőle a folyadékot, hasonló a szopizáshoz. Az üveg cumi része nem a hagyományos műanyagból készül, még érzetre is hasonlít az anyamellre. Ráadásul úgy lett kialakítva, hogy nem csöpög és folyik ki magától a benne lévő étel, legyen az tej vagy tápszer. A beépített ventilátor arról is gondoskodik, hogy a kicsi pocakjába minél kevesebb levegő kerülhessen, így megelőzve a csecsemőkori hasfájást, ami gondolom, rengeteg mama életét keseríti meg.

Az Adiri cumisüvege azonban nemcsak szokatlan formája miatt különleges. A napokban több viharos vitát is kiváltott az a hír, hogy míg külföldön visszahívják a biszfenol-A tartalmú cumisüvegeket, addig Magyarországon ezt nem teszik meg. A biszfenolt a műanyaggyártók arra használják, hogy a belőle gyártott termék törhetetlen legyen. A gond csak az, hogy ez az anyag, amennyiben nagy mennyiségben kerül be az emberi szervezetbe, akár rákot is okozhat.

Az Adiri üvege kétrétegű. A belső réteg, mely a tejjel és a baba szájával érintkezhet, nemhogy biszfenolt, de még polikarbonátot sem tartalmaz. A külső réteg, amely megvédi a belső réteget a kilyukadástól és az elkoszolódástól, polikarbonátból készül ugyan, de teljesen biszfenolmentes. És mivel kétrétegű, valószínűleg ellenálló is.




 





















Forrás: Adiri

1 komment

Címkék: biztonság anya baba étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr56465848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkorsi 2008.12.07. 22:20:01

Nekem volt ilyen üvegem,mivel a lányom semmi, de semmiből nem volt hajlandó folyadékot elfogadni hosszú időn keresztül a cicin kívül.
ebből sem fogadta el.

érzésre amúgy tényleg más, mint a hagyományos cumisüvegek.
süti beállítások módosítása