Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Szárnyakat adunk babájának!

2008.12.13. 11:38 felhasznalo

Gyerekkel repülőn utazni igazi kaland. Főleg kisebb gyerekkel. Mert hová ültetted, hogyan lehet könnyedén megnyugtatni, és főleg, ha baj van, hogyan leszel képes gyorsan biztonságba helyezni?

Karsten Willmann Skylino hordozója mindezen problémákra nyújt megoldást. A designterv a modern, hárompontos övvel ellátott repülőgépülésekből ihletet merítve öltött testet olyasmi formában, mint egy kenguru. Csak itt a szülő testén viselt pántokra a gyerek a hordozórésszel együtt fel- és lecsatolható.

Így megvan a gyerek által szinte nonstop igényelt fizikai kontaktus a szülővel, ezért a hisztik előfordulása is kevesebb, de legalábbis könnyebb lenyugtatni a csemetét. Mindamellett a légiszemélyzet munkáját is megkönnyíthetjük használatával, és nekünk is két kezünk marad a csomagok cipelésére, elhelyezésére. Ha pedig vészhelyzet van, ugyanolyan gyorsan tudunk menekülni a gyerekkel együtt, mint a többi, gyermektelen utas.

A hordozó merevítései ráadásul még az esetleges nyomásoktól, ütődésektől is megvédi a kicsit. A gépen pedig a székhez lehet rögzíteni segítségével a gyereket, így a szülőnek is jut némi mozgástér, miközben az apróság ugyanazt a biztonságot élvezi, mint a felnőttek.

A terv egyébként számos díjat is nyert – többek között a Red Dot díját is -, talán nem is méltánytalanul!

Forrás: Coroflot

Szólj hozzá!

Címkék: design biztonság gyerek anya apa baba úton idea hordozó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr73818856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása