Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Lull, a viráglámpa

2009.01.15. 12:50 felhasznalo

Igen, hasonló lámpa már szerepelt a blogban egyszer régen, de a Lull egy kicsit többet tud annál.

Merthogy van benne egy kismotor meg egy időzítő, így a lámpa reggel magától kinyílik – mint virág a fényre -, estefele, mikor már itt a lefekvés ideje, szépen összecsukódik. Ilyenkor a fénye is lágyabb, ezért akár éjszakai fénynek is megfelel, ha a gyerkőc ódzkodik a teljes sötétségtől. Hagyományos izzó helyett LED-del működik, hiszen a búra szinte rásimul olykor a világítótestre.

Bár szerintem a reggeli kelésnél az egyik legvackabb dolog az, mikor felkapcsolják a villanyt, és még a csukott szemhéjadon keresztül is vakít a fény, az tény, hogy még mindig kíméletesebb módszer, mint a csörömpölő ébresztővekker.

A lámpát három fiatal norvég tervezőtitán fejlesztette ki – Marianne Varmo, Heidi Buene és Audun Kollstad –, egy alvásspecialista, Dr. Staalle Pallesen segítségével. S bár egyelőre még csak koncepció szintjén tart a dolog, remélhetően hamarosan gyártani is kezdik, ha már jópár díjat is bezsebeltek érte az alkotók.

Hajtás után megnézhettek egy filmet is a működéséről!
 
 

 
Forrás: Lull

Szólj hozzá!

Címkék: éjjeli design kiegészítő gyerek alvás fény lámpa praktikus gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr44879449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása