Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ég a gyertya ég, ötven gyertya ég

2009.03.11. 14:35 zaphodbb

Hétfőn betöltötte 50. életévét a Mattel híres-hírhedt babája, a Barbie. Ki hinné, hogy ilyen régen és ennyire jól tartja magát. Az én gyerekkoromban, és most, a lányaim gyerekkorában is helyet kap ez a baba. Tudom, sokan ellenzik még a létezését is, meg önértékelési zavarokat okoz, sőt van olyan mozgalom, mint tudjuk, ami "Die, Barbie, die!" név alatt fut, és azzal szórakoznak, hogy Barbie-kat gyilkolásznak világszerte. Én tiszteletben tartom mindenkinek a véleményét erről a megosztó babáról, mégis meg kell állnunk egy pillanatra, körülnézni, mivel készültek a nagyvilágban Barbie 50. szülinapjára.

Elsőként természetesen vessünk egy pillantást arra, hogy a Mattel milyen jubileumi Barbie-t szánt erre a jeles alkalomra, mert ugye hülyék lennének nem meglovagolni a szülinapot.

Az alap, hogy a legelső, 1959-es modellt újra életre keltették. Hasonlítsátok össze: a bal oldali képen az eredeti 1959-es Barbie-k állnak, amiknek ekkor még csak egy szál fürdőruha jutott, viszont sokféle hajat kreáltak nekik. Jobb oldalon pedig a jubileumra készített 2009-es modellek:

Természetesen nem csak a régit újították fel, hanem teljesen új szülinapi, Robert Best kreálta Barbie-val is előrukkoltak. Naná, hogy több bőrszínnel, mert a Barbie politikailag korrekt:

A hajtás után bemutatom még, hogy a New York-i Fashion Week, a Fiat és az INNO Design kütyügyártó cég mivel állt elő a jubileumra. Plussz még bemutatok pár újra élesztett Barbie-t, amelyek a '60-as, '70-es, '80-as években voltak sztárok, és most újra elérhetők lettek.

A New York-i Fashion Weektől mi mást várhattunk volna, mint egy rózsaszín, habos-babos Barbie divatbemutatót. Így is történt, stílusosan ötven ruhatervezőt kértek fel, köztük olyan nevekkel, mint Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Marchesa, Patricia Field, hogy rendezzék be Barbie gardróbját, az '50-es évektől napjainkig követve Barbie stílus váltásait.

 

Forrás: People's Daily

A Fiat Centro Stile, a Mattellel együttműködésben, az 50. születésnapra csak egy darabot készített ebből a durván rózsaszín, Barbie Fiat 500-ból. Ezüstberakásos belső, kéttónusú üléshuzatok, kristály-berakásokkal és ledekkel körített piperetükrök, van itt minden, mi szem-szájnak ingere.

A kesztyűtartóban még egy külön szájfénytartó rekesz is helyet kapott, sőt még egy Barbie autogramot is raktak bele, mert az végképp nélkülözhetetlen. Erre már nem is lehet mást mondani, csak hogy észbontó és őrület. Nem tudni, lesz-e további gyártás, bár én úgy sejtem, lenne azért piaca ennek a nagyon rózsaszín, nagyon nőcis autónak.

Forrás: Designophy

Még mindig nincs vége: az INNO Design ugyanis piacra dobott a jeles alkalomból egy Barbie-s MP3 lejátszót, ami még csak nem is néz ki rosszul. Menne a Fiathoz, illetve annak gazdájához.

Forrás: Engadget

Nem maradt más hátra, mint a '60-as, '70-es és '80-as évek sztár Barbie-jainak felélesztett, újra megvehető változatait megnézni.

A '60-as évek babái, a '62-es születésű, Brunette Bubble Cut névre hallgató Barbie baloldalt és a '67-ben napvilágot, illetve futószalagot látott Twist 'N Turn nevű Barbie jobbra:

A '70-es évek sztárja, a '71-es születésű Malibu Barbie balra, és a '77-es, szerényen csak Superstarnak becézett Barbie jobbra:

A '80-as évekből: természetesen a diszkó ihlette életre '86-ban a Barbie and the Rockers nevű babákat:

Forrás: Angelic Dreamz

Akárhogy is érzünk a Barbie babákkal kapcsolatban, részei voltak, vannak, lesznek majdnem minden kislány életének. Az én Borcsám még csak 4 éves, de már kitört az oviban a Barbie-őrület, így akár akartam, akár nem, neki is van már. Ez van, reménykedjünk, hogy azért mégsem a Barbie babák a világ, és a kislányok hófehér lelkének megrontói. Boldog 50. szülinapot, Barbie!

1 komment

Címkék: design játék gyerek lány barbie

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr14995875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krane 2009.03.12. 09:24:01

Én soha nem szerettem ezeket a babákat. Én ha ránézek akkor inkább az jut eszembe, hogy gyüjteménybe valók.
süti beállítások módosítása