A gyurmával mindig az a gond, hogy bizonyos életkor alatt jobb, ha nem adjuk gyermekeink kezébe, mert fogják és jól megeszik. Mi meg utána aggódva figyelhetjük a pelenkát, és gyöngyözhet a homlokunk, hogy vajon mi is volt abban a gyurmában. Persze, a gyártók nagy része már tud ennyit a gyerekekről, és ételszínezékkel festi meg a kreatívkodni valót, de mégis, egyéb összetevőkben már nem lehetünk ennyire biztosak.
Ennek a megoldására készíthetünk saját kezűleg, nem mérgező hozzávalókból is gyurmát. Ráadásul - akárcsak a gyártók -, ételfestéket használva olyan színűeket varázsolhatunk, amilyet csak akarunk.
Hozzávalók:
- 3 csésze átszitált liszt
- 1,5 csésze só
- 6 teáskanál tisztított borkő
- 3 és 1/4 csésze víz
- 3 evőkanál olaj
- ételfesték
Az összes száraz összetevőt keverjük össze jó alaposan, majd adjuk hozzá a vizet és az olajat, és keverjük csomómentesre. Magas hőfokon főzzük 3-4 percig, amíg olyan gyurma állagú nem lesz. Egyértelmű, igaz? Osszuk szét, ahány részre szeretnénk, és keverjük hozzá a porciókhoz a kívánt színű ételfestéket. Kihűlés után jól záródó dobozokban tároljuk. Sokáig eláll, és tutira nem mérgezi meg a gyereket.
Ha valaki kipróbálja, mindenképpen számoljon be az eredményről!
Forrás: While she snaps
KOMMENTEK