Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hasznosítsunk madarat is!

2009.04.22. 18:13 zaphodbb

Még mindig az újrahasznosítás jegyében, mai utolsó posztunk a papírmadárról és az ő képzeletbeli etetőjéről fog szólni. Szerintem a legtöbb lakásban hányódnak fa-ruhacsipeszek. Legalábbis én elhoztam egy csomót anyukámtól kezdő háziasszony koromban, amit azóta lecseréltem műanyagra, de nem volt szívem kidobni régi fa társaikat.

Ha van kéznél két darab ilyen csipesz, akkor máris megvan a madarunk lába, csak a kívánt színre festjük, és kész is. A madár teste papírból van, amihez a környezetvédelem jegyében nem vennék mintás papírt külön, biztos van maradék színes, illetve némi keményebb papír otthon. Ha nincs keménypapír, akkor tessék a tejes dobozból, vagy a tojástartóból kivágni a madárformát és a szárnyakat. Erre ráragasztjuk a színes papírunkat, rajzolunk rá cuki mintákat, majd jöhetnek a szárnyak. Rácsíptetjük a csipeszt, és kész a madarunk. Persze, ha azt szeretnénk, hogy ilyen legyen, mint a képen, akkor jobban járunk, ha megvesszük azt a fránya mintás papírt.

Ha már van madarunk, kell neki egy etető is. Erre pont megfelel egy üres tejesdoboz, amit bebugyolálunk egy szép, színes, mintás papírba. Tetejét egy másik színes, mintás papírból hajtjuk és ragasztjuk. És az egészet egy szép színes gombbal dobjuk fel, ami a madár bejárata az eleséghez, persze csak gyermekünk képzeletében.

Forrás: Baby Center

2 komment

Címkék: gyerek ünnep szülő anya apa idea öko recycle sk dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr211078110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muzsa 2012.01.28. 16:41:04

na de mégis: hol vesz ilyen papírokat az ember? nem feltétlenül madárhoz, hanem BÁRMIHEZ? nagyon kellene a jövő hét elején vegyesen nagyon sokféle színes papír, de lövésem sincs... köszi előre is a kiokosítást...

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2012.01.28. 17:40:56

muzsa, fú, már nagyon sok helyen lehet kapni csodaszép papírokat. például a formában mindig fantasztikus csomagolópapírokat lehet kapni, bár nem olcsó. A MOM parkban van egy német gyerekcucc-üzlet, amikor van náluk papír, azok is álomszépek.

De talán a legegyszerűbb, ha megveszed a Djeco egyik készletét, amiben ha jól emlékszem valami többszáz féle papír van, nem nagyok, úgy A6-os méretűek, de ilyen madárkákhoz épp elég. A csomag olyan 3-4 ezer körül kapható.
süti beállítások módosítása