Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Minden percben egy fotó

2009.04.24. 18:25 zaphodbb

Amikor Borcsa egész pici volt, jellemző volt ránk a címben szereplő mondat, azaz állandóan fotóztuk, mint az őrült. Van vagy ezer kép arról, ahogy alszik egy hetesen, egyhetes és két naposan, majd kéthetesen is érdekes módon, még mindig ugyanazt csinálja. Szerintem más szülő is így van vele, elkapja a gyermek-fényképezési láz, főleg a digitális gépek korában, ahol nem határol be minket a 24-36 képkocka.

Mindet előhivatni persze botorság lenne, mert mit csinálunk nyolcmillió gyerekképpel. Belefutottam azonban két, nagyon jó fényképfelhasználási ötletbe. Az egyik: gyermekünk szülinapi bulijára nyomtassuk ki a képeit tányéralátétnek, a pohárra és a szalvétára ragasztva pedig dísznek használjuk. Így egyedi, és változatos dekorációt készíthetünk a fotókból. Én mondjuk, a képpel ellentétben különböző fotókat nyomtatnék ki, mert az úgy viccesebb. A poharakon pedig külön jó, ha különböző képek vannak, mert így a csemeték könnyebben felismerik a sajátjukat.

A másik ötlet: gyermekünk fotóit kinyomtatva, ragasszuk rá fakockákra szétvágva, és így új játékot kapunk, lehet puzzlézni. Mennyivel vidámabb, ha a gyerek saját magát rakja össze, nem?

Forrás: Parents.com

2 komment

Címkék: design gyerek praktikus gyerekszoba sk dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr361080163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-eszter 2009.04.25. 07:21:40

az első ötlet kicsit exhibicionista nekem, de ez a fakockás igazán remek :)) Én egyszer készítettem hasonlót és nem is annyira egyszerű. Érdemes a kockákat szorosan egymás mellé kötözni, a fotót még egyben ráragasztani és csak utána felvágni egy jó éles snitzerrel. Sajnos az otthoni nyomtatókba kapható matricapapírokról túl gyorsan lekopna a kép, így érdemesebb olyan helyen kinyomtatni, ahol strapabíróbb anyagra is tudnak nyomni. Szerinem

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2009.04.25. 11:06:47

aranyos a mikrofonfejű kissrác:)

még egy ötlet a fotómontázs praktikus tárggyá alakítására, ez kb. 90 képből készült...

indafoto.hu/viztorony/image/2988057-54a29d16/60519

süti beállítások módosítása