Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Önmelegítő cumisüveg

2009.04.30. 18:13 zaphodbb

Bámulatos, mit ki nem találnak az okos mérnökök és designerek együtt. Már az előző design, amit mutattam, az üveg cumisüveg is tetszett, de ez most lekörözi azt. Egyrészt praktikus, mert jöttünkben-mentünkben csak előkapjuk, és megmelegíti nekünk  a gyerkőc tápját - persze most ez megint csak arra vonatkozik, aki kénytelen tápozni -, vagy teáját, így a gyerek máris ehet-ihat kedvére. Hogy pontosan milyen mechanizmussal melegít, én sem értem, de hát az férfidolog is nemdebár,  annyi azért lejött, hogy való bele egy betét, amiben állítólag csak só meg víz van, nem kell hozzá elektromosság, meg semmi. Másrészt szerintem őrült jól néz ki. Komolyan, ha lenne kulacs is belőle, akarnék magamnak is a táskámba egyet.

Update: A melegítés mechanizmusa egyszerű kémia, a víz és a só reakcióba lépnek egymással, aminek során hő keletkezik. Hasonló elven működik a Passzold a fagyit posztban látható alkalmatosság, csak ott jeget használnak víz helyett. (felhasznalo)

Forrás: Danskdesign

4 komment

Címkék: design praktikus baba étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr711093375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dworkyll · http://ekonyvolvaso.blog.hu/ 2009.04.30. 20:31:31

Ezt próbáltatd már? www.camelbak.com/betterbottle/

A gyerkő is simán tud belőle inni, és téged se néznek hülyének, ha meghúzod. Kár hogy magyarföldön a félliteres ritka, mint a fehér holló.

MI ilyet használtunk a kezdetektől, és mivel igazából csak vizet jó benne tartani, a fiam nem iszik mást (úton), mint vizet. Nem cukros löttyöket.

svin 2009.04.30. 20:44:07

Jópofa.
De só alatt nem hiszem hogy konyha sót (nátrium-klorid) kell érteni, hanem valószínűbb, hogy kálcium-klorid, vagy hasonló anyag, ami vízzel kölcsönhatásba lépve hőt termel. Vagyis a "fűtő" tartályban két rekeszben külön van só, és víz, és gombnyomásra a kettő összekeveredik. Így a tartály csak egyszer használható - darabja viszont cirka 450 HUF. Így már kicsit borsos az ára.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.30. 22:46:03

@Dworkyll: Ez nagyon jónak tűnik, kösz a tippet.

@svin: az angol szövegben simán a "salt" szót használják, de persze, lehetséges, hogy nem a mezei sóról van szó - ahogy már megszokhattuk, nem mindig kötnek az orrunkra mindent.

Dortje 2009.05.01. 14:05:06

De az egyszerű szelepes műanyag palackok, amikben eredetileg ásványvizet árulnak, is teljesen megfelelőek szerintem a célra.

süti beállítások módosítása