Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hordozó ikres anyukáknak

2009.05.07. 17:26 felhasznalo

Ikrekkel az élet nem könnyű. Két gyerekről gondoskodni egyszerre, kettőt etetni egymás után, két feneket tisztába tenni, kettőt altatni és visszaaltatni, szóval, nem irigylem ikres társaimat. Talán csak egy dolog miatt: hogy a két gyerek előbb-utóbb remekül elszórakoztatja egymást, míg az egyszem csemeték, míg tesó nem áll a házhoz, szüleik társaságát veszik igénybe nonstop.

Ami viszont nekünk, egy gyereket szülőknek könnyebbség, az a közlekedés. Egy babával sem könnyű mondjuk, betornázni magad a boltba és végig a sorok között, de ikerkocsival egyenesen lehetetlen. Egy babakocsival sem könnyű felszállni a villamosra, hogy az aluljárólépcsőket már ne is említsük, de két gyereket megemelni különösen férfias feladat lenne. Sok ikres mama épp ezért nem is nagyon indul útnak egyedül – vagy akkora bicepsszel rendelkezik, mint Schwarzennegger fénykorában -, illetve mindenféle praktikákkal igyekszik megoldani a dolgot: egy gyerek a mamán hordozóban, egy meg a babakocsiban. És igyekszik egyenlően beosztani a hordozóban töltött időt, hogy ne kelljen bűntudattal küzdeni, ha valamelyik több időt tölt anyával, közvetlen kontaktusban.

A Baby K’Tan ikerhordozójával viszont már az ikres mamák is könnyebben közlekedhetnek, mindenféle bűntudat és hókuszpókusz nélkül. A hordozóban mindkét baba kényelmesen elfér, némi merevítéssel biztonságossá tették, plusz a mama hátát is kíméli. Nyolc pozícióban használható, pamutból és organikus anyagokból készült. Könnyű fel és levenni is, Amerikában pedig már a kórházak is használják, ha a kicsik túl korán érkeztek és némi fejlesztésre szorulnak.

Sajnos, hármasikreknél azért ez is kevésnek bizonyul!

 
Forrás: Baby K’Tan

7 komment

Címkék: szülő anya apa baba úton textil hordozó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr211105721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkorsi 2009.05.07. 19:18:37

hááát.... ez azért max 1 hónapig jó így, utána már nagyobbak a kölykök.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.05.07. 21:58:17

@vkorsi: Gondolom, ha nagyobb méretet veszel, ügyeskedhetsz vele még tovább is. Legalább addig, míg a két kölök el nem kezd ficeregni. Aztán már tényleg vége a jó világnak, de azért addig is nagy segítség lehet - gondolom én, egy gyermekesként.

Livus 2009.05.07. 22:16:30

Megnéztem a linket, és mivel az angoltudásom a béka feneke alatt van, csak a képek alapján tudok ítélni, de szerintem ez egy mezei rugalmas kendő, csak a képen épp ikreket tettek bele.

Ikrek együttes hordozására amúgy még tippek itt:
www.didymos.de/bilder/zwillinge/zwillinge-demo.jpg

Livus 2009.05.07. 22:18:09

Jaj, elszúrtam az előbbi linket! Helyesen:
www.didymos.de/html/zwillinge.htm

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.05.07. 22:20:01

@Livus: Kösz a linket, hasznos tippek.

A link azt írja, hogy egyedülálló dupla-sling design-ja van a hordozónak, jelentsen ez bármit is. Mindenesetre kifejezetten ikreknek hirdetik, bár nyilván ettől még simán lehet átverés.

Livus 2009.05.08. 11:19:11

Jaj, késő volt már tegnap, megnéztem mégegyszer a képeket: nem kendő, tényleg, igazad van, bocs! Valami készre varrott dolog. Nem pont ilyen, de hasonló, mint ez:
brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=199678&pageno=1&whid=25

Tehát lényegében két rugalmas anyagú babaerszényből kialakított valami (lsd. "dupla sling" :D), szóval kötözni tényleg nem kell.

vkorsi 2009.05.08. 20:44:45

nekem ikreim vannak :) és szerintem nem a ficergés koráig használható, hanem tényleg csak rövid ideig :)
süti beállítások módosítása