Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Megint sátrat, ne csak a szabadba!

2009.07.01. 14:25 Cyr

Annak idején, gyerekkoromban mindenféle fantasztikus – mai szemmel nézve szedett-vedett – sátrakat eszkábáltunk össze a kertünkben pokrócokból, hokedliből, partvisnyélből, díszpárnából (bocs), vagy abból, ami éppen a házban és a ház körül fellelhető volt. Emlékszem, nagyon jókat szórakoztunk, hosszú órákat töltöttünk el ott, bár mikor a felmenők néha-néha számon kértek rajtunk néhány „építőanyagot”, akkor persze nem láttuk a dolog humoros oldalát.

A ritka számonkérés valószínűleg azért lehetett, mert azt minden valamire való szülő tudja, hogy szüksége van a kölöknek időnként búvóhelyre. Ahol csak ő lehet, na jó, időnként a tesó és néhány barát is befér. Ahol, ha úgy tartja kedve, csak csendben kucorog, könyvet lapozgat, esetleg hatalmas titkokat tudhat meg és adhat át, vagy „komoly” felnőtteset játszva a kedvenc macijával zavarhat le egy kedélyes teadélutánt…

A Moozle fehérítetlen pamutból készült, könnyedén felállítható indián szobasátra, bár kisebb akkori sátrainknál, tény, hogy sokkal szemrevalóbb, és ahogy elnézem, stabilabb is. Mintájában kicsit keverednek ugyan a stílusok, részemről még vacillálok, hogy mesebeli virágos-madaras manólakot, a mátraaljai öreg néne házát vagy éppen indián sátrat  akarjak-e látni benne. (Egy pillanatra még Ransome Fruskái is bevillantak, de nem kekeckedek.)

Egy dolog bizonyos: ha egy ilyen darab kerülne a közelükbe, a gyerekeimnek piszkosul tetszene, boldogan vetnék rá és bele magukat. Persze én, a megátalkodott szülő, a sátor árát elnézve egyelőre jegelem a kérdést...

Forrás: Moozle

Szólj hozzá!

Címkék: design kiegészítő gyerek gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr281200985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása