Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Partiszervíz 4. - Almaszüret

2009.10.08. 14:08 felhasznalo

Rég volt már partiszervíz, pedig nyilván folyton van születésnapos a gyerekek között. Úgyhogy íme egy újabb remek ötlet, főképp fiús anyáknak, akik általában az autós, kalózos, szuperhősös tematikák közül válogathatnak, ha egy témára épített születésnapot szerveznének. Pedig nem kell ám így lennie, itt az ősz, meg az almaszüret ideje lassan, és ez remek alkalom arra, hogy a fiúk születésnapját színessé, szagossá és édessé tegyük: legyen a téma az alma!

Így lett ez Natalie, az Imprintables blog szerzőjének esetében is, amikor kisfia, Travis az ötödik évét töltötte az idén - igaz, náluk az ihletet az angol "apple of my eye" kifejezés adta, ami magyarul annyit tesz, hogy szemem fénye, de mi meg ugye nagy almaevők hírében állnánk, vagy mi. Bár inkább a vagy mi, mert az utóbbi időben csúnyán lerontottuk ezt a statisztikánkat.

Ha már evés: főleg az ételek-italok terén tudunk ezzel egyedivé tenni egy partit: lehet például almalevet inni, sült almát - mézzel, fahéjjal és borssal valami isteni - vagy karamelles almát nyammogni, almáspitét habzsolni. Természetesen kitehetünk az asztalra a gyümölcsből is - úgyis kell a vitamin azt őszi időszakban -, de azért kínálhatunk mást is: pattogatott kukoricát, vagy chipset. Jut eszembe, ebből is van alma változat.

Természetesen a születésnapi torta is formázhat almát, sőt, a legjobb, ha nem csak formázza, de tartalmazza is.

Az ételek mellett azért a díszítés terén is visszaköszönhet az alma motívuma: szereljünk fel piros és zöld lampionokat, a meghívókat díszítsük almával, és terítsünk meg a vendégeknek a gyümölcs zöld vagy piros színét felvonultató tálakkal, tányérokkal, poharakkal. A programok között is szerepelhetnek olyan ügyességi játékok, amelyekben főszerepet kaphat az alma: célbalövés almára Tell Vilmos módra, egyensúlyozás, horgászat, stb.

A legjobb az egészben, hogy nemcsak egyedi születésnapja lehet így a gyereknek, de még azért is tettünk valamit, hogy a gyerekek egy kis vitaminhoz, rosthoz jussanak - és talán egyszer majd a kölkök szerzik vissza a magyarok nagy almaevő hírét.

Forrás: Imprintables blog

2 komment

Címkék: gyerek ünnep szülő anya apa parti idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr501400883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortje 2009.10.09. 16:42:51

Régen nem volt divat ez a tematikus buli, az én időmben. De anyu mindig csinált nekünk szülinapi bulit. 10 évesen az volt a kívánságom, hogy sajt tortám legyen. Na nem ám olyan főzött-sütött, hanem egy egész kerek trapista volt meghintve reszelt sajttal és ezen voltak a gyertyák.

Anyu nem bízott benne, hogy másnak is bejön, és csinált csokitortát is. Utóbbi majdnem teljesen megmaradt, a trapistából meg olyan 30 deka maradt meg :) Nagyon bejött a társaságnak, a felnőttek nagy álmélkodására.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.10.10. 21:04:13

Dortje, és utána nem lett senki sem rosszul a sok sajttól?:) Bár lehet, hogy csak a laktóz-intoleranciám beszél belőlem. Mindenesetre jó buli lehetett.:)

Egyébként még nálunk sem volt tematikus buli, és mégis jól érzik magukat a vendégek mindig. De érdekes, hogy pl. a tengerentúlon mennyire ez a divat.
süti beállítások módosítása