Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Gyerekes felnőttek

2009.11.12. 09:43 felhasznalo

Vagy felnőttes gyerekek? Martin Cecko, lengyel fotográfus Kidults című fotósorozatát nézegetve nem tudom eldönteni, vajon a gyerekek világát állítja pellengérre, vagy a felnőttek éretlenségét teszi nevetségessé, mint mikor azt mondjuk: úgy viselkedsz, mint egy ovis. Mindenesetre nagyon tetszenek a képek, érdekes a színvilág, a gyerekekre jellemző részletek és az agresszió szinte minden képen megjelenő, groteszk szembeállítása. Ami a gyerekekre sajnos pont úgy jellemző, mint a felnőttekre, vagy talán azért jellemző rájuk is, mert ránk is? Nem tudom... 

De ha nem is az agresszió mutatkozik meg a képeken, akkor is ott van rajtuk egy fricska, egy pöckölésnyi, kifacsart felnőttes agyalágyultság, mint amilyen a cumi mellől kilógó, hamvadó cigarettavég. Mondják is, hogy orális fixáltság mindkettő. És bár kicsit sivárnak is érezhetjük a képeken ábrázolt világot, mégis csak röhögni kell rajtuk, mert hát milyen már az, mikor a játszótér ujjongó rémének kivillan a nem kicsit szőrös hasa?

Mégis van egy olyan érzésem, hogy a fotózás a fentiek ellenére valószínűleg remek hangulatban telhetett, szerintem időnként mindannyian vágyunk arra, hogy felnőtt testünkkel, sok hibával rendelkező lelkünkkel is egy gyerek bőrébe bújhassunk.

Forrás: Martin Cecko - Picasaweb

Szólj hozzá!

Címkék: kép művészet dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr131516793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása