Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Igazi ház kicsiben

2009.11.20. 15:39 felhasznalo

Áll egy ház a dániai Charlottenlundban, a Gotfred Rodes Vej 2 szám alatt. Már 1928 óta tanúja az emberek életének, kint a szomszédok és az arra járók tevékenységeit leshette meg rezzenéstelen homlokzattal, bent pedig Arne Jacobsens  mindennapjainak adhatott kellemes, kényelmes és különleges keretet.

Annak a Jacobsensnek, aki a dán designtörténet és építészet kiemelkedő alakja. Akinek a nevéhez olyan bútorok fűződnek, mint a Hangya, a Hattyú vagy a Tojás székek, hogy a Hetes Számú Székről már ne is beszéljünk.

És mi lehetne a legjobb játék a designfüggő szülők gyermekeinek, ha nem a Mester házának kicsinyített mása? A Minimii csak a mi kedvünkért, két szép szemünkért és nem kevés pénzért cserébe dobja  piacra Karácsony előtt a Jacobsens ház 1:16 méretarányú, pontos mását. A kétszintes épületbe még az eredeti bútorokat és tárgyakat is beletehetjük, természetesen a babaháznak megfelelő méretben, így nemcsak anya-apa lakása lehet tele szépséges minimáldarabokkal, de a kölök játékháza is designbútorokkal - eredeti Jacobsensekkel - és egyéb remekekkel büszkélkedhet majd.

Nekem egyébként nagyon tetszik. Elég teret ad a gyerek fantáziájának, miközben igényes és szép játékot adhatunk a kezükbe. Már ha ki tudjuk majd sajtolni a családi költségvetésből.

 

Forrás: Minimii 

4 komment

Címkék: design játék gyerek szék fotel gyerekszoba minimalista babaház csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr21516877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jolikaM · http://nemcsakvarrok.blogspot.com 2009.11.20. 16:17:45

Hát ez nagyon jól néz ki. Kéne. Bár az árát még nem, írták ki, gyanítom, hogy nem fogom megvenni. Különben is, inkább én csinálom meg a babaházat. Olcsóbb, és nekem is kell egy kis szórakozás.

BCili · http://cili-milim.blogspot.com/ 2009.11.20. 16:57:13

A ház gyönyörű, nem véletlen a sikeres designer-ség, magamnak elfogadnám 1:1 arányban. Azt, hogy gyerek babaháznak mennyire felel meg már kétlem. De ha úgy tekintünk egy fehér papírra, hogy az fejleszti a gyerek képzeletét ... Egy rongybaba viszont már furcsán néznek ki benne.

ragdoll 2009.11.23. 11:39:59

Nekem a régi Barbie-babaházam jutott eszembe, de szerettem azzal játszani! :)

R2D2 & C3PO 2009.12.02. 17:20:11

Ahogy elnézem, a házat simán meg lehet csinálni kartonból is, kell hozzá még papírból készült ragasztószalag és fehér festék...

A bútorok egy része is lehet papírból.

A székeket műanyag csomagolásból lehetne megcsinálni: Kinder-tojás, Raffaelo-tojás, stb, csak be kellene vonni vagy akrilfestékkel, vagy bársonyporral, és persze ugyanolyan színű ülőkét varrni hozzá. A fémalkatrészeket sima vállfa-drótból, vékony könnyen hajlítható fémcsövekből, esetleg ezüst akril-festékkel befújt műanyag csőből lehetne megoldani.

Sőt, meg lehetne csinálni összerakhatóan (mint egy panel épületet), és olyan lenne, mint a lego...
süti beállítások módosítása