Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Írni képekben

2009.11.25. 17:50 felhasznalo

Mondják, hogy a világ egy része lassan funkcionális analfabéta lesz, és jobban felismerjük majd a piktogrammokat, mint a betűket. Ugyanakkor a gyerekek olvasásra való tanításában sok helyütt képekkel segítik az egyes betűk elsajátítását. Hogy melyik verzió ihlette Christpher Monro DeLorenzo képes billentyűzetét, nem tudom eldönteni, talán köze sincs egyikhez sem.

Az viszont biztos, hogy legalább annyira vicces ez a billentyűzet, mint amennyire nem használható igazán például arra, hogy a gyerek gyorsan megtanuljon olvasni és géppel írni. Legalábbis az egyes betűket megjelenítő képek némelyike bizony mókás. Például a sétáló esernyő, az Z-nél Zeusz, a B-nél Bowie - bár ez nyilván nem mindenkinek lenne azonnal levágható -, vagy a gülüszemű bagoly az O-nál. A Q-t viszont az istenért nem sikerült megfejtenem. Van valakinek ötlete?

Forrás: Chris DeLorenzo

2 komment

Címkék: design kép gyerek anya apa gép dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr221550435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása