Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Képet a gyerekszobába 24.

2010.01.07. 17:48 Cyr

Joyce Hesselberth képei mozgásba hozzák a pillanatot. Színeket, hangulatokat, mulatságos történeteket csempésznek ezek a limitált szériás nyomatok a gyerekszobák falára.

Mesét láthatunk a folteredei zsiráfmamáról, aki az utolsó szem almát igyekszik levadászni olyan magasról, ahol még zsiráfnyak sose járt. Vajon sikerül elérnie, vagy uzsonna nélkül marad korgó szemű csemetéje? Ha holnap is rájuk nézünk, egészen biztosan kiderül.

Íme egy mulatságos történet néhány artistának készülő színpompás mesemadárról. Mi lesz a sorsa a hatalmas, nyakbágyasztó mutatványnak? Kétesélyes a dolog, az a pimasz féllábú a Magyar Népmesékből, gyaníthatóan ádáz csikizésre készül. A hosszúnyakúnak persze főhet ettől a feje, ám a kacsalábon forgó kakadu csőre rezzenéstelen, nem, hogy a matróznyakú énekes, de a hátán feszítő potrohos jószág sem hozza lázba.

No, és azt tudja-e valaki, alszanak-e a bagolyfiókák éjszaka? Talán Zaphodbb kollegina szolgálhat ezügyben nekünk felvilágosítással, bár azzal nyilván ő is tisztában van, hogy hacsak fejükre húzott paplannal nem tudnak álcázni az ebadták,  azonnal  kiderül, ki is az az megátalkodott, aki csupán mímeli a hangos hortyogást.

A következő képen szerepet tévesztett  óriásbékára hunyorog a délutáni napsugár a tó közepén. Alant a halak is éppen készülnek tudathasadni, felettébb gyanús legalábbis, hogy kukac helyett inkább békacombra vetődnének.

És végül színpompás pillangók következnek, rózsásak, narancsok, lányszoba falára valók. Ha résnyire nyitod csak a szemed, látod is, valódiak:  az apró rezgő szárnyacskáktól szinte hullámzik a kép.

Forrás: Joyce Hesselberth

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek művészet fal gyerekszoba dekor képet a gyerekszobába

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr761653989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása