Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Evőeszköz-művészet

2010.01.15. 17:41 felhasznalo

Főleg éttermekben vehetnénk nagy hasznát Peter Dalton Foodle fantázianevű ötletének. Mert amíg a család a megrendelt ételekre vár - márpedig várni kell, hacsak nem valami előre elkészített, mikróban felmelegített és kiszárított vackot vágnak elénk az asztalra a pénzünkért -, az egészséges aprónép képtelen nyugton ülni a hátsó felén. Érthető is, mi a francot lehet bámulni fél órán át a terítéken meg a sok unalmas dolgokról beszélgető felnőttön?

Persze, egyes élelmesebb helyeken már színezőkkel, kisebb mesekönyvekkel gondolnak a kölkökre, még jobb helyeken pedig játszótéren is tombolhatnak, míg a szakács a rántotthúst klopfolja. De Dalton ötlete ennél tovább megy azért: egyszerre ötvözi a játékosságot és a funkciót.

A Foodle ugyanis egy olyan evőeszköz szett, amelyben a gyerek csomagban kapja a várakozás idejére a rajzoláshoz szükséges, valamint az étkezéshez szükséges dolgokat. Az alátét egyben rajzlap is, az evőeszközök pedig ceruzák, ráadásul cserélhető színekben.

Mostantól okafogyottá válhatnak az afféle szülői intelmek, mint a "Na, gyerekek, használjátok már a kést meg a villát rendesen!"

Forrás: Peter Dalton

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek szülő művészet úton idea étkezés csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr61659813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása