Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játék a tetőn

2010.01.29. 14:42 felhasznalo

Manapság egyre terjed a tetők hasznosításának gyakorlata: sok helyen csodaszép kertek létesülnek magasan, a poros utcák felett, távol a zajtól és kevésbé távol a szmogtól. A zöld tetőkertek nemcsak arra jók, hogy a népek ottan lógázzák a lábukat és merengjenek az élet, a világmindenség meg minden felett, hanem arra is, hogy szigeteljék a házat a hőveszteség és a vízkárok ellen. Nem mellesleg pedig a levegőszennyezettséget is csökkenthetjük velük, hiszen, amit a ház alapterülete elvett a természettől, azt az ember imígyen adhatja vissza.

Persze, mindezek mellett a legkézzelfoghatóbb jótéteménye ezeknek a tetőknek mégiscsak az, hogy oázisként várják a mindennapi élet forgatagában megfáradt és megszürkült lelkű embereket. New Yorkban tavaly nyáron az X-initative székhelyének tetejét - ugyan nem növényekkel - tették közösségi térré: a hatalmas tetőn polietilén-hab úszórudakból készített ülőbútorokkal lepték el. A bútorokat - melyek természetesen remek játékok is egyben - a Jeffrey Inaba nevével fémjelzett, Inaba stúdióban tervezték és gyártották le.

Aztán októberben a bútorokat helyi közösségeknek adományozták. De az ötlet azóta is biztosan továbbél néhány ember fejében: a városlakók is összekovácsolhatók, ha van erre hely és lehetőség, és bizony, a gyerekek is jobban járnak vele, ha nem kell az autók kipufogógőzeit közvetlen közelről szívniuk egy talajszinten épült játszótéren.

Forrás: X-initiative és Inaba

1 komment

Címkék: design gyerek szülő anya apa játszótér épület kert idea öko recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr531712068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olgicsq 2010.01.29. 15:48:43

klassz, jó ötlet. Kombinalni lehetne esetleg a novényekkel, fúvel, és még jobb lenne.
süti beállítások módosítása