Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Zsírkréta-recycling

2010.02.04. 09:25 felhasznalo

Tegye fel a kezét, akinél otthon tele a lakás aprócska, maradék zsírkrétadarabokkal! Köszönjük, gondoltam, hogy globális jellegű a probléma a gyerekes családokban. Személy szerint gutaütést kapok, ha a szőnyegbe sikerül egy óvatlan pillanatban beledöngölnöm a piros zsírkrétadarabkát, és annak sem örülök, ha a gyerek zsebében nem fedezem fel mosás előtt.

Persze értem én a gyereket is: kidobni sajnálnám én is, rendben tartani meg nem egyszerű, rajzolni sem nagyon lehet már vele, de mi a megoldás akkor?

A Freshtea blog oldalán találtam egy nagyon kis egyszerű ötletet: gyűjtsük össze a maradékokat, tegyük bele kisebb szilikon-formákba - a blogon csokoládé öntőformákat használnak, de szerintem a sima jégkockatartók is megfelelnek erre a célra -, majd tegyük be az egészet a meleg sütőbe. Ha megolvadt a kréta, kapjuk ki, és sutty be a mélyhűtőbe.

Amikor megszilárdultak, borítsuk ki, és indulhat a varázskrétával való rajzolás. Amikor a nap tuti, hogy kék lesz, a falevél meg lila. Így szép az élet. Csak aztán nehogy a gyerek előkapja az összes zsírkrétát, hogy azokból is lepkét, macit és halat készítessen velünk...

 

Forrás: Freshtea 

6 komment

Címkék: gyerek szülő művészet kreativ idea öko recycle gyerekszoba sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr521576039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkorsi 2010.02.04. 09:39:13

már a többedik ilyet látom, de nálunk nincs maradék zsírkréta... pedig olyan szívesen készítenék ilyen csudaszép színes szíveket pl.

lilabori 2010.02.04. 10:36:12

nekem ebből az az újdonság, hogy a szilikon jégkocka készítőt betehetem a sütőbe? akkor süthetek kis szívalaku muffinokat, de jó!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.04. 10:41:27

Lilabori, szilikonból készülnek sütőformák is, nem? Legalábbis nekem szilikon muffinformám van, imádom, semmi nem ég oda benne. (Egyébként jelen esetben csak meleg sütőről van szó, nem forróról, de szerintem 200-300 forintért - amennyibe egy ilyen az IKEAban kerül - egy próbát megér...)

csigabige75 2010.02.04. 10:45:03

Hát, a jégkockatartóval azért én vigyáznék egy kicsit. Itt már írtam róla. pottyosdoboz.blogspot.com/2009/12/sajat-zsirkreta-keszites.html
A szilikon jégkockatartó elvileg nem alkalmas a hevítésre, megkeményedik a sütéstől, ezért csak olyat érdemes próbálni, amin kevés a kiálló részecske (pl. csillag alakút ne), hogy amikor kiszedi az ember a formából, ne törjön szét. A műanyag jégkockatartót pedig be nem tenném a sütőbe, mert kell a zsírkrétának vagy 150-200 fok, hogy megolvadjon rendesen, azt pedig kevés műanyag viseli jól! :)
G.

lufiii 2010.02.04. 10:54:13

Most csináltam meg,IKEA-s jégkocka készitővel,háááát mit mondjak kicsit megolvadt a forma de sikerült,ilyen hosszúkás formánk van mint egy óriás ceruza,igaz annyi maradékunk nem volt ezért feláldoztunk 2-3 épp zsirkrétát. :)))

krisztallit73 2010.02.04. 12:38:06

Én tavaly papírral kibélelt , muffinformában olvasztottam egybe sok krétát. Nagy sikerük volt.
kreativ-a-csalad.blogspot.com/2009/10/szinek-szinek.html
süti beállítások módosítása