Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Nincs több tanyálás

2010.03.04. 09:36 zaphodbb

Hívhatnám búgócsigás biciklinek is, mivel ez a felborulásálló bicaj is ugyanazon fizikai törvény alapján működik, mint a búgócsiga. Ugyanis az első kereke giroszkópos, amitől nem tud felborulni a kölök a biciklivel, amíg az mozgásban van.

Mondanám lelkesedve, hogy de jó, ennyire egyszerűen még nem tanult gyerek biciklizni, meg vége a lehorzsolt térdeknek és a nagy tanyálásoknak. De közben ott motoszkál bennem, hogy addig, amíg ki nem növi ezt a giroszkópos csodát, addig jó, de utána, amikor majd felül a sima, mezei, egyszerű biciklire, akkor ugyanúgy el fog taknyolni, nem? De. Akkor megúszta? Nem. Akkor kell nekünk ilyen? Simán és naná, hogy igen, lehetőleg azonnal.

Forrás: I New Idea Homepage

4 komment

Címkék: biztonság gyerek bicikli kreativ idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr111790573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.03.04. 11:20:56

na jo, de a biciklitanulasnal szerintem a legfontosabb az onbizalom megszerzese - ha tudja, hogy csak hajtani kell, akkor a rendes bicikli sem fog majd alatta kesobb eldolni.
Raadasul a mozgaskulturaja is sokat fejoldik, ahogy no (nem csak a biciklizestol), es mar erettebben kapja a "rendes" biciklit.

Talan. Bar en mondjuk nem emlekszem, hogy annyira megviseltek az esesek. Nem is emlekszem konkretan egyre sem, pedig tuti doltem sokat.

kancellar 2010.03.04. 13:58:08

Szerintem is lehet jó alap. Gyanítom, hogy attól még, hogy nem borul fel, azért még az egyensúly érzéket lehet vele fejleszteni.

DéeRGé 2010.03.10. 10:30:12

Az igaz, hogy az önbizalomszerzésben tényleg nagyon fontos, de szerintem ugyanúgy nem jó alap, mint az automata váltó.

A béndzsa oldalkerekekben (pótkerék?) pont az a lényeg, hogy olyankor tart meg, HA a gyerek el akarna dőlni. Ráadásul egyszerre csak egyik tud működni, úgyhogy a gyerek előbb-utóbb magától rátanulja magát az egyensúlyra, ha nem akar azokkal a szarokkal : ) megöregedni.

Fizikusok, hülyeséget mondok?

ytike 2010.03.11. 09:18:25

úgy látom ez is elborul,csak lassan :)
süti beállítások módosítása