Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Egy puzzle

2010.03.10. 09:39 zaphodbb

Nem hittem volna, hogy a puzzle ennyire régi találmány, de itt a bizonyíték: a képen látható darabot 1788-ban adta ki John Walls - bár az első puzzle készítő nem ő, hanem John Spilsbury volt 1760-ban - "Chronological Tables of English History for the Instruction of Youth" néven. Ez 40 darabból állt, hullámos szélekkel, amik passzoltak egymáshoz, bár még ez a konstrukció minden volt, csak stabil nem.

Sokféle hasonló tanító-jellegű, királyok és királynők életéről szóló puzzle látott napvilágot Angliában. Az adott darabon I. Vilmostól (uralkodott: 1066-87) III. Györgyig (uralkodott 1760-1820) látható a dinasztia tagjainak portréja és rövid életrajza, így jól fel tudták használni a szórakoztatva tanításban.

Gondoltátok volna, hogy ennyire régen puzzlézunk már?

Forrás: Museum of Childhood

1 komment

Címkék: gyerek puzzle egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr101787711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saringer 2010.03.10. 10:28:10

Még nagyon-nagyon régen a gyermekeimnek én is készítettem saját puzzlet a családtagok fotóiból. Szerették.
süti beállítások módosítása