Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Valóra váltott fantáziák

2010.04.19. 09:20 felhasznalo

Nem tudnám egyértelműen a Képet a gyerekszobába rovat részének tekinteni a poszt tárgyát, pedig szívem szerint odatenném, hiszen nincs is annál viccesebb, mikor a gyerek saját alkotásai díszítik a szobáját, amikor legalább ilyen szinten meghatározhatja és befolyásolhatja az őt körülvevő világot.

Mert itt végül is erről lenne szó: a gyerek fantáziájából született rajzok kelnek életre fotó formájában, valódi szereplőkkel, valódi tárgyakkal körítve. Az elkövető pedig Yeondoo Jung, akinek a következő fotóit 2005-ben New Yorkban, a Wonderland című kiállításon láthatta a nagyközönség.

Azért nekem nagyon tetszik, amikor egy felnőtt a maga világából átnyúl a gyerekekébe, és átemeli belőle azt a fajta látásmódot és gondolkodást, ami a gyerekek sajátossága - érdemes csak megnézni a címeket, mindennél többet mondanak. Az utolsó kép pedig márcsak azért is tetszik, mert az egyik kedvenc könyvemben is hasonló történik. Szívesen megnézném ezeket a fotókat élőben is, bár valószínűleg kicsi az esélye, hogy kishazánkba is eljussanak egyszer.

 

Forrás: Yeondoo Jung

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr151930471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása